maanantai, 07 lokakuu 2013 09:49

U18: MM-ehdokas Kiviranta haluaa pelata kotikisoissa

Kirjoittanut Toimitus
Joel Kiviranta. Joel Kiviranta. Tiina Puputti

Hyökkääjä Joel Kivirannan tavoitteena on uusia paikka MM-joukkueessa ja pelata huhtikuussa MM-kotikisoissa Lappeenrannassa.

Hyökkääjä Joel Kiviranta oli yksi kolmesta vuonna 1996 syntyneestä pelaajasta, jotka valittiin mukaan viime huhtikuussa Sotshissa pelattuihin alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Kiviranta ja maalivahti Kaapo Kähkönen eivät vielä olleet merkittävässä roolissa joukkueessa, toisin kuin hyökkääjä Kasperi Kapanen (5+3=8), mutta kokemus oli arvokas.

– Pääsin kunnolla pelaamaan vain pronssiottelussa. Pelillisesti ei jäänyt paljon käteen, mutta sitä enemmänkin kokemuksia kaukalon ulkopuolelta.

– Oli hienoa olla turnauksen keskipisteessä ja kaikista järjestelyistä näki, että pelattiin maailmanmestaruudesta. Liikkuessamme Suomiverkkareissa paikalliset olivat kiinnostuneita ja tiesivät, että olemme Suomen maajoukkue.

Kivirantaa ei tunneta varsinaisena pistelinkona, vaan... niin, millainen pelaaja hän on?

– Kova tekemään töitä, pelaan fiksusti ja pystyn pelaamaan sujuvasti sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Olen kokonaisvaltainen pelaaja. Mutta kehitettävää on vielä oikeastaan jokaisella osa-alueella.

Kiviranta voitti viime keväänä Jokereissa B-nuorten Suomen mestaruuden. Jokerien A-nuorten lennon katkettua Nuorten SM-liigassa Kiviranta siirtyi pykälää nuorempien joukkueeseen. Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut joukkue oli paras myös playoffeissa ja Jokerit juhli toista peräkkäistä Suomen mestaruuttaan B-nuorissa.

Keravan Shakersissa jääkiekkoharrastuksen aloittaneen hyökkääjän tulevan kauden tavoitteet ovat Nuorten SM-liigassa.

– Haluan paljon peliaikaa, vastuuta ja kehittyä pelaajana, Kiviranta luettelee.

– Ja U18-kisat ovat ehdottomasti myös tavoitteena. Haluan pelata kotikisoissa.

 

Viimeksi muutettu keskiviikko, 02 lokakuu 2013 19:51