torstai, 24 huhtikuu 2014 18:12

USA läpsytteli itsensä välieriin

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Suomen joukkue seurasi USA:n maalijuhlia ennen omaa puolivälieräotteluaan. Suomen joukkue seurasi USA:n maalijuhlia ennen omaa puolivälieräotteluaan. Pasi Mennander

Päivän ensimmäinen puolivälieräottelu USA-Slovakia oli täydellistä jenkkipyöritystä ja USA vei ottelun helposti maalein 6-2.

 

USA aloitti pelin väkevästi ja joukkueen taiturihyökkääjä Jack Eichel pääsi survomaan ribarin verkkoon jo ottelun avausminuutilla ja heti johtomaalin perään joukkue pääsi jauhamaan 5-3-ylivoimaa, kun Slovakialle vihellettiin kaksi peräkkäistä kakkosta. Kahden miehen ylivoimapyöritys tuotti tulosta ja 2-0-maalin iski verkkoon John MacLeod. Erän lopulla Anders Björk siirsi yhdysvaltaiset jo 3-0-johtoon.

Slovakia vaihtoi maalivahtia ottelun toiseen erään ja maalille luisteli Adam Huska. Vahvan avauserän jälkeen USA piti ottelun hallinnan itsellään ja näytti, että kaikkea ei tänään tarvinnut laittaa likoon. Sen verran selvästi yhdysvaltaiset hallitsivat kenttätapahtumia. Toisessa erässä Auston Matthews onnistui iskemään joukkueensa jo 4-0-johtoon. Erä oli rikkonainen ja tuomarit viheltävät viisi kakkosta. Slovakit saivat kolme ylivoimamahdollisuutta, mutta eivät onnistuneet iskemään kavennusta.

Kolmannessa erässä oli selvästi pelailun makua, koska ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Molemmat joukkueet onnistuivat iskemään kaksi maalia erässä. USA:n otekin herpaantui ja joukkue otti neljä rangaistusta ja Slovakia onnistui iskemään toisen maalinsa kahden miehen ylivoimalla.

USA:n pelätyn ykkösnyrkin sentteri Alex Tuch oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueeseen otteisiin.

- Saatiin otteluun lentävä alku, kaksi maalia ensimmäisen viiteen minuuttiin.

Kysyttäessä tehoketjun pelistä Tuch kertoo, että jokainen heistä pystyy pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja heidän ominaisuudet täydentävät hyvin toisiaan.

- Meidän peli toimii Sonnyn ja Jackin kanssa hyvin, koska meillä on niin hyvä kemia, kuvailee Tuch yhteistyötä Milanon ja Eichelin kanssa.

Tuch on merkitty myös monien pelaajatarkkailijoiden papereihin. Hän myöntää sen tuntuvan hyvälle, että hänet huomataan, mutta tällä hetkellä hän ei mieti yhtään tulevaa NHL-varausta.

- Haluan keskittyä vain kultamitalin voittamiseen täällä, päättää Tuch, joka on omien sanojensa mukaan viihtynyt mainiosti Suomessa. 

 

 

Viimeksi muutettu torstai, 24 huhtikuu 2014 19:49