sunnuntai, 20 huhtikuu 2014 22:02

Juho Lammikko ketjukavereistaan: ”Huippupelaajia!”

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Juho Lammikon tarinatuokio Pikkuleijonien treenien jälkeen. Juho Lammikon tarinatuokio Pikkuleijonien treenien jälkeen. Silja Schemeikka

Pikkuleijonat pelasi lauantai-iltana turnauksen toisen pelinsä Lappeenrannan B-lohkossa. Vastustaja Sveitsi yllätti avausottelussaan USA:n ja tiedossa oli hikinen pääsiäislauantai Suomelle.

Kakkoskentän laituri ja Suomen ensimmäisen maalin viimeistellyt Juho Lammikko kertaili Pikkuleijonien sunnuntain treenien jälkeen edellisen illan tunnelmia ja ottelua, jonka Suomi lopulta vei lukemin 2-1.

- Kyllä se eilinen näin jälkeenpäin ajateltuna oli tärkeä voitto. Tiedettiin, että Sveitsi on kova joukkue eikä sitä kannata aliarvioida. Onneksi pystyttiin ottelu hoitamaan, vaikka ekassa erässä oli vähän lopetettiin pelaaminen. Rale [Urama] painotti sitä, että pelin alku pitää olla hyvä, ja siinä onnistuttiin, jutteli Lammikko.

Suomen joukkue on nähnyt vilaukselta Tshekin pelaamista turnauksessa, mutta Tshekki on tuttu vastustaja aiemmista kohtaamisista. Juho Lammikko näki Sveitsissä ja Suomen seuraavassa vastuksessa Tshekissä samankaltaisuuksia.

- Sveitsi on enemmän joukkue. Siinä mielessä Sveitsi ja Tshekki ovat samantyyppisiä joukkueita, että kummassakin joukkueessa on taitavia pelaajia. Tshekki on vähän kuitenkin sellainen yksilöjoukkue, että kun ne on liekeissä, se on paha vastus, mutta kun niitä vähän taklailee, niillä menee peli sekaisin.

- Tshekkiä vastaan täytyy pystyä pelaamaan 60 minuuttia hyvää jääkiekkoa ja hyökkäyspeliin pitää vaan saada vähän lisää. Ollaan puolustettu hyvin. Kaksi maalia kahteen peliin on ihan hyvä. Kun saadaan hyvä fiilis, pelataan joukkueena ja pistetään vaan kaikki peliin, niin kyllä Tshekki hoituu, vakuuttaa porilaishyökkääjä varsin uskottavaan sävyyn.

Porin Ässiä edustava Juho Lammikko on hyökännyt pitkään samassa ketjussa TPS-kaksikko Mikko Rantasen ja Teemu Lämsän kanssa. Ketjun yhteistyö toimii saumattomasti ja pojat löytävät toisensa kentällä.

- Se on hyvä, kun on kaksi turkulaista siinä! Onhan se vähän vaikeaa niiden kanssa keskustella tietenkin. No ei kai, kiva niiden kanssa on pelata, nauraa porilaishyökkääjä.

Roolitus porilais-turkulaisessa ketjussa on myös varsin selkeä ja kolmikko viihtyy yhdessä.

- Siinä on oikeesti helppo pelata. Kaikki tuntee toisensa ja tietää, mitä toinen tekee siellä kentällä. Ja meillä on hyvä huumori siinä kentässä! Lämsä hoitaa hienosti sentterin roolin ja puolustaa. Mä ja Mikko [Rantanen] yritetään sitten vähän rakentaa sitä hyökkäyspeliä. Mikon kanssa on myös helppo pelata. Kumpikin on ihan huippupelaajia! kehuu Lammikko ketjukavereitaan.

Ketjukavereista Mikko Rantanen heitti Tanskan häkkiin avauspelissä hattutempun ja on muutenkin vastannut pitkälti ketjun maalinteosta. Ottelun avausmaalin upealla rystyvipillä viimeistellyt Lammikko päätti omien sanojensa mukaan muuttaa hieman ketjun työnjakoa.

-  Joo, mä en halunnut, että Mikko tekee, kun Mikko on tehny jo liikaa maaleja. No eeeei, mutta mulla kävi kyllä siinä tilanteessa mielessä, että syötän Mikolle, mutta sitten huomasin, että sieltä tulee vastustajan maila takaa, niin en uskaltanut syöttää. Siinä Tanska-pelissähän oli vastaavanlainen kaks-nolla-hyökkäys, mutta siinä mulla meni syöttö vähän huonosti, niin en uskaltanut sitten syöttää enää, Lammikko selvittää.

Pikkuleijonista aistii, että jokainen viihtyy joukkueessa ja kaikki kunnioittavat toisiaan. Päävalmentaja Rauli Uraman ote ja valmennustyyli on myös Juho Lammikon mieleen.

- Kaikkien kanssa tullaan hyvin juttuun ja kaikki tuntevat toisensa, kun on jo pitkä aika oltu yhdessä. Se on hienoa. Ja Rale on hyvä valmentaja - vaatii paljon ja yrittää aina antaa hyviä neuvoja. Rale vaatii aina sen, että pystyt parhaimpaasi. Se on mun tyylisille pelaajille tärkeä juttu. Rale ei koskaan katso asioita läpi sormien. Hyvä valmentaja, naulaa pikkuleijonahyökkääjä.

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 20 huhtikuu 2014 22:21

U18 Pikkuleijonien ohjelma 2019-20

10.06.-17.06.2019:
Kesäopiskelu, Kuortane

22.07.-30.07.2019:
Testileiri ja kesäopiskelu, Vierumäki

02.08.-11.08.2019:
Hlinka Gretzky -turnaus, Tshekki ja Slovakia

04.11.-10.11.2019:
Viiden maan turnaus, Ruotsi

25.12.-30.12.2019:
Viiden maan turnaus, Sveitsi

03.02.-10.02.2020:
Viiden maan turnaus, Tshekki

30.03.-03.04.2020:
MM-leiri I, Vierumäki

08.04.-15.04.2020:
MM-leiri II, USA

16.04.-28.04.2020:
MM-kisat, Ann Arbor & Plymouth, USA