lauantai, 19 huhtikuu 2014 21:39

USA-Tshekki -ottelu oli maalivahtien show

Kirjoittanut Hanni Hopsu
USA:n hyökkääjä Jack Eichel ylisti kumpaakin maalivahtia. USA:n hyökkääjä Jack Eichel ylisti kumpaakin maalivahtia. Silja Schemeikka

Avausottelussaan Sveitsille maalein 4-2 taipunut USA kohtasi lauantain päiväottelussa perjantaina Tanskan maalein 9-2 nuijineen Tshekin. Ottelussa maalivahdit Alexander Nedeljkovic ja Vitek Vanecek venyivät huikeisiin pelastuksiin, mutta jälkimmäinen joutui antautumaan kolmesti. Niinpä USA vei voiton lukemin 3-0. 

Kisojen ehdottomiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva USA kärsi torstaina 4-2 tappion Sveitsiä vastaan. Yhdysvaltalaiset saivat tappiostaan lokaa niskaansa, sillä vaikka Sveitsi pelasikin loistavasti, amerikkalaiset sortuivat sooloiluun ja lepsuuteen. Lauantaina nähtiinkin aivan erilainen USA.

- Tiesimme torstain pelin jälkeen, mitä meidän on parannettava. Kasasimme itsemme uudelleen ja painotimme sitä, että olemme joukkue ja pelaamme joukkueena. Tänään pelasimme hyvällä asenteella ja oli äärimmäisen tärkeää, että voitimme nimenomaan viisikkopelillä, hyökkääjä Jack Eichel kommentoi.

Avauserän ainoan maalin teki Auston Matthews ylivoimalla ja syöttöpisteet kilahtivat Jack Doughertyn ja Brandon Fortunaton tileille.
Vaikka enempää maaleja ei nähtykään, yleisö nautti näkemästään, sillä peli oli intensiivistä ja fyysistä; joukkueet taklasivat kovaa puolin ja toisin ja kaikki tilanteet pelattiin loppuun asti. Etenkin USA:n kaksinkamppailupelaaminen oli vaikuttavaa ja amerikkalaiset tulivat lähes järjestäen ulos kulmista kiekon kanssa tai pääsivät hakkaamaan irtokiekkoja maalin edustalla. 

- Se oli hyvin intensiivinen peli! Vastustaja pelasi kovaa ja meillä taas oli valtavasti tunteita pelissä, sillä torstain tappio oli niin suuri pettymys. Halusimme todellakin voittaa tänään ja näyttää, mihin pystymme, Eichel tuumasi.

2-0-maalin USA iski heti toisen erän alussa, kun kello oli ehtinyt tikittää vain 58 sekuntia. Maalista vastasi joukkueen huippuvaarallinen ykkösketju Jack Eichel-Alex Tuch-Sonny Milano. Trio järjesti läpi ottelun herkullisia maalintekopaikkoja, mutta Tshekin parhaana pelaajanakin palkittu Vitek Vanecek oli ilmiömäinen ja pelasti joukkueensa takaiskulta jopa silloin, kun USA:n Ryan Hitchcock ja Jared Fiegl karkasivat kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen alivoimalla.

- Mielestäni pelasimme todella hyvin. Haluamme luoda paljon maalipaikkoja ja sen myös teimme. Emme tosin viimeistelleet sellaisella tehokkuudella kuin olisi pitänyt, mutta onneksi kykenimme iskemään joukkueelle edes yhden maalin ja aiheutimme vaikeuksia vastustajalle heidän puolustuspäässään, Eichel pohti oman ketjunsa suoritusta.

USA:n kolmas maali syntyi vain nelisen minuuttia Milanon maalin jälkeen. Jack Glover sekä Joe Wegwerth puursivat hienon esityön ja Kyle Connor sai kunnian niitata kiekon puolityhjään reppuun.

Päätöserässä ei maaleja enää nähty, sillä molemmat maalivahdit venyivät kerta toisensa jälkeen häikäiseviin pelastuksiin. Nedeljkovicille kirjattiin ottelussa 24 torjuntaa ja Tshekin Vanecek uurasti kaiken kaikkiaan 32 torjunnan edestä. USA:n tähtihyökkääjä Eichel, joka esiintyi vuodenvaihteessa myös U20 MM-kisoissa, ylistikin veräjänvartijoita.

- Maalivahdit olivat huikeita! Onneksi Ned pelasi unelmapelin, sillä hän oli ehdottomasti merkittävä tekijä voittomme takana.


USA pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Tanskaa vastaan kello 18:30 ja Tshekki kohtaa maanantaina Suomen kello 15:00.
 

Viimeksi muutettu lauantai, 19 huhtikuu 2014 22:29