lauantai, 19 huhtikuu 2014 21:34

Kisojen DJ pitää huolen siitä ettei hallissa ole hiljaista

Kirjoittanut Silja Schemeikka
Gregorio Makkonen on yksi kisojen DJ:stä, jotka pitävät huolen siitä, että musiikki soi Gregorio Makkonen on yksi kisojen DJ:stä, jotka pitävät huolen siitä, että musiikki soi

Lauantaina päivän parrasvaloissa on Gregorio Makkonen, joka huolehtii siitä, että Kisapuistossa musiikki soi.  Hän on yksi MM-kisojen DJ:stä.

Päivän vapaaehtoinen kertoi  Leijonat.fi toimitukselle minkälaista on toimia levyjenpyörittäjänä MM-kisoissa ja mistä kisojen soittolistata ovat peräisin.
 
- Työni on aika rentoa. Osa ei tästä hommasta tykkää, mutta itse viihdyn erittäin hyvin. Toki tässä työssä pitää myös olla tarkkana siitä mitä soitetaan ja milloin.  Meillä on valmiina yhteinen soittolistapohja kaikkien musiikinsoittajien kesken. Voimme myös itse lisätä omia kappaleitamme listaan ja ne ovat silloin kaikkien tiskijukkien käytössä. Itse olen lisännyt muutaman kappaleen, Makkonen sanoo. 
 
Sen lisäksi, että jäähallissa kaikuvat nykypäivän hittibiisit ja kovimmat rock-kappaleet, kuuluu musiikinsoittajien huolehtia myös siitä, että hallissa soivat joukkueiden maalibiisit ja seremonioiden kansallislaulut.  Musiikilla on monta merkitystä: se luo tunnelmaa hallissa niin pelaajille kuin yleisölle. 
 
- Entisenä pelaajana sain itse huomata musiikin merkityksen pelin aikana. Musiikki on kuin kuudes kenttäpelaaja. Se luo tunnelmaa pelaamiseen ja toimii voimavarana.  Luulen, että musiikki rohkaisee yleisöä kannustamaan ja tietysti musiikki tuo halliin lisää ääntä. Parasta tässä työssä on juuri se, että saa tuottaa pelaajille ja yleisölle hyvää fiilistä. 
 
Millaisen soittolistan DJ loisi Pikkuleijonien koppiin?
 
- Sellaisen soittolistan, jossa olisi nykyajan teknomusiikkia ja jotain rock-tyylistä musiikkia, jottei mankasta kuuluisi pelkkää jumputusta. Kaikille vähän kaikkea. 
Viimeksi muutettu lauantai, 19 huhtikuu 2014 22:28