torstai, 17 huhtikuu 2014 21:13

U18 MM-kisat käyntiin yllätyksellä

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Joukkueena taistellut Sveitsi tuuletti villisti voittoa USA:sta. Joukkueena taistellut Sveitsi tuuletti villisti voittoa USA:sta. Tiina Pirilä

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat saatiin käytiin Lappeenrannan Kisapuistossa, kun avausottelussa kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutuva USA sai vastaansa Sveitsin. Ottelu päättyi tiukan taistelun jälkeen Sveitsin riemukkaaseen 4-2 voittoon.
 

Ottelu oli viihdyttävä ja tasainen. USA hallitsi kenttätapahtumia hienokseltaan, mutta maalinteko tuotti vaikeuksia. Maaleja iskettiin vuoron perään. Kahden erän jälkeen USA johti 2-1.

Heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Sveitsi tasoitti ottelun 2-2:een ja peli sai täysin uuden luonteen. Molemmilla joukkueilla oli erän aikana useampi maalipaikka. Viimein vajaat neljä minuuttia ennen ottelun loppua Sveitsin Dennis Malgin iski ribarista joukkueensa 3-2 johtoon. Malgin viimeisteli myös 4-2 -loppulukemat tyhjiin.

- Tämä oli hieno peli meiltä ja nimenomaan joukkuepeli on meidän vahvuus. Maalivahtimme (Gauthier Desloux) oli loistava, kertoi iloinen Malgin heti ottelun jälkeen.

- Se on jääkiekkoa, jonkun pitää tehdä maalit, vähätteli Malgin omia otteitaan.

 

 

Viimeksi muutettu torstai, 17 huhtikuu 2014 21:34