torstai, 17 huhtikuu 2014 11:34

Pikkuleijonilla vain muutama tunti h-hetkeen - "Toivottavasti teemme paljon maaleja!"

Kirjoittanut Hanni Hopsu
Pikkuleijonilla vain muutama tunti h-hetkeen - "Toivottavasti teemme paljon maaleja!" Pasi Mennander

Suomi kohtaa MM-kisojen avausottelussaan Tanskan kello 18:30. Joukkue kävi aamulla jäällä valmistautumassa ensimmäiseen koitokseensa.  

Kello kymmeneltä torstaiaamuna Kisapuiston jäällä viiletti joukko sini- ja valkopaitaisia pelaajia, kun Pikkuleijonat valmistautuivat MM-kisojen avausotteluunsa Tanskaa vastaan. Kaikesta aisti keskittyneisyyden - kasvojen ilmeistä, suoritusten huolellisuudesta, ja terävyydestä, millä luistimet liikkuivat. Keskittyneisyydestä huolimatta tunnelma ei ollut totinen vaan pikemminkin innostunut ja sopivasti jännittynyt.

Rauli Urama päivysti keskiympyrässä huutaen ohjeita puolelta toiselle; kannusti pelaajia hyviin suorituksiin ja kehui heitä niitä nähdessään. Pelaajat tuulettivat onnistumisiaan ja vähän väliä maalivahdit saivat tsemppaavia kopautuksia patjoilleen. Kaikki nauttivat jäällä olemisesta ja osa ei olisi malttanut lähteä kaukalosta lainkaan.
 


 

- Tosi odottavainen tunnelma. Pientä jännitystä on ilmassa, mutta joukkueessa on hyvä meininki! Puolustaja Miro Keskitalo tuumaili ottelun alla.

Vastustajajoukkue Tanskaan on tutustuttu ja Pikkuleijonalaumalla on tiedossa mitä odottaa. Tanskan paras sijoitus alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa on vuodelta 2004, jolloin maa ylsi kahdeksanneksi, mutta pieni kiekkomaa osaa kuitenkin olla sisukas. Maanantain harjoitusottelussa Kanada kaatoi Tanskan maalein 7-2, mutta tanskalaiset pitivät vaahterarintoja pitkään tiukilla.

- Katsoimme sen harjoitusottelun videolta. Tanska on hyvin luisteleva, he taklaavat paljon ja asennetta löytyy. Tulevat varmasti kovaa päälle, Keskitalo ennakoi.

Harjoitusten lopuksi kello 10:30 Pikkuleijonalauma kerääntyi keskiympyrään ja rikkoutumaton hiljaisuus vallitsi nuorten miesten joukossa, kun päävalmentaja Urama puhui. Kahdeksan tuntia myöhemmin, kello 18:30, kiekko tippuu jäähän - millainen Suomi nähdään?

- Pelaamme kurinalaisesti, kuten olemme sopineet ja jokainen pelaaja tulee antamaan kaikkensa. Toivottavasti teemme paljon maaleja! Keskitalo totesi.


 

Viimeksi muutettu torstai, 17 huhtikuu 2014 11:48