maanantai, 14 huhtikuu 2014 23:27

Kahden maalin Kalapudas:"Oikea joukkue voitti!"

Kirjoittanut Hanni Hopsu
Antti Kalapudas (vas.) ja Sebastian Aho. Antti Kalapudas (vas.) ja Sebastian Aho. Pasi Mennander

Suomi voitti maanantain harjoitusottelussaan Slovakian maalein 4-0. Ensimmäisessä erässä Pikkuleijonia vaivasi jälleen pienoinen alkukankeus, mutta toisessa erässä syötöt alkoivat napsahdella sinivalkoisten lapoihin ja yhteinen sävel löytyä. 

Tehopisteiden valossa ottelun hahmo oli Antti Kalapudas, joka toimitti kiekon Slovakian maalilla kaksi erää pelanneen Matej Tomekin taakse kahdesti. Oulaisissa syntynyt ja Kärppiä seuratasolla edustava hyökkääjä ei osannut sanoa, mikä avauserän vaikeuksien takana oli.

- Oli kyllä ankeaa meidän peli ensimmäisessä erässä, mutta onneksi parannettiin toiseen erään. En sitten tiedä, että mikä siinä oli, kun ei lähtenyt homma toimimaan alusta asti - ei mitenkään pahemmin jännittänytkään. Oikea joukkue kumminkin voitti!

Kalapudas hyökkäsi kolmosketjussa laidoillaan Sebastian Aho ja Waltteri Hopponen. Aho onkin Kalaputaalle tuttu kaveri seurajoukkue Kärpistä, missä kaksikko pelasi samassa vitjassa koko viime kauden. Kauden aikana duon välille taisi muodostua jonkin asteen telepaattinen yhteys, sillä niin sujuvasti hyökkääjät toisensa kaukalossa löysivät.

- Sebastianin kanssa pelasin yhdessä koko kauden, joten oon kyllä tosi iloinen, että saadaan pelata nytkin samassa ketjussa. Hän on todella monipuolinen pelaaja - luistelee ahkerasti, lukee peliä hyvin, antaa fiksuja syöttöjä ja kykenee myös maalintekoon. Heikkouksia sillä ei edes ole, sentteri ylisti ketjukaveriaan.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittu Kalapudas iski 1-0 maalin jo ajassa 1.38 ja laiturit Hopponen ja Aho nappasivat tililleen syöttöpisteet. Keskushyökkääjä vastasi myös Suomen 4-0 maalista toisen erän puolenvälin jälkeen ajassa 34.25. Etenkin Kalaputaan toinen osuma oli hyvä esimerkki siitä, millaisiin hyökkäyksiin Suomi pyrki; suoraviivaisesti maalia kohti ja rohkeasti laukomaan.

- Rohkeus on se avainsana. Tavoitteena on hyökätä määrätietoisesti kohti maalia ja laukoa ahkerasti. Se taktiikka onkin toiminut varsin hyvin, Kalapudas tuumaili.

Vastustaja Slovakia onnistui vielä avauserässä luomaan muutamia vaarallisia paikkoja, mutta esimerkiksi toisessa erässä Suomen maalilla kaksi ensimmäistä erää pelannut Joona Voutilainen selvisi kolmella torjunnalla.

- Slovakia oli fyysinen joukkue ja taklasi paljon, joten hereillä piti olla. Taklaaminen ei ole ihan omia vahvuusalueitani, eli keskityn enemmän siihen kiekolliseen pelaamiseen. Mutta kyllä mä sitten taklaan, jos paikka on! Kalapudas jutteli.

Suomi on nyt harjoitusottelunsa pelannut, joten seuraava peli onkin jo avausottelu Tanskaa vastaan torstaina kello 18.30. Kalapudas ei innostustaan peitellyt.

- Pari päivää ollaan täällä nyt oltu ja täytyy sanoa, että on kyllä hienot puitteet! Se, että on kotikisat ja saa pelata suomalaisyleisön edessä, tuo tähän ihan oman fiiliksensä. Mahtavat kaksi viikkoa on varmasti edessä!

 


 

Viimeksi muutettu tiistai, 15 huhtikuu 2014 00:03