tiistai, 25 maaliskuu 2014 16:06

Maalivahti Veini Vehviläinen tavoittelee MM-unelmaansa vuoden etuajassa - "Täysillä kohti kotikisoja"

Kirjoittanut
Veini Vehviläinen torjuntatöissä MM-esileirillä 21. maaliskuuta. Veini Vehviläinen torjuntatöissä MM-esileirillä 21. maaliskuuta. Pasi Mennander

Veini Vehviläisen edustaman JYPin kausi Nuorten SM-liigassa katkesi runkosarjan päätyttyä helmikuun lopussa. Vehviläisen sesonki kuitenkin jatkuu yhä, tavoitteena on paikka Lappeenrannassa ja Imatralla pelattavassa alle 18-vuotiaiden MM-kotiturnauksessa.

Viime viikon lopulla Veini Vehviläinen osallistui Kisakalliossa järjestetylle MM-esileirille.

- Oli aika tiukka setti, Vehviläinen sanoi perjantaina leirin viimeisen jääharjoituksen jälkeen. Viimeisissä treeneissä joukkue vietti kaukalossa kaksi tuntia ja kuorma oli melkoinen.

- Tehtiin paljon toistoja ja äijistä otettiin irti kaikki mitä ottamaan pystyy. Mutta ihan hyvä, sarjakauden päätyttyä vähän huilailtiin ja nyt laitetaan koneita uudestaan käyntiin.

MM-esileirille oli kutsuttu pelaajia, joiden sarjakausi oli jo ohi, mutta tavoitteet kevään maaotteluissa.

Vehviläisen torjuntaprosentti 91,93 oli Nuorten SM-liigan runkosarjan kolmanneksi paras. JYP jäi kuitenkin sijalle 14, joten pudotuspeleihin ei ollut asiaa.

- Henkilökohtaisesti kausi oli ihan hyvä, mutta joukkueen osalta olisi toivonut parempaa. Emme päässeet tavoitteisiimme.

Vehviläinen on syntynyt vuonna 1997, joten hän on ikänsä puolesta MM-kisakelpoinen Pikkuleijonissa myös vuoden kuluttua. Tavoitteena on kuitenkin olla kisajoukkueessa jo tänä keväänä.

- Täysillä yritetään ja kaikkeni teen, jotta pääsisin MM-kisoihin jonkinlaiseen rooliin. Se olisi hyvää kokemusta vuoden päähän.

- Meillä on hyvä, työtä tekevä porukka ja hyviä yksilöitä löytyy kaikkiin rooleihin. MM-joukkue tulee olemaan hyvin roolitettu ja taisteleva.

Veini Vehviläinen on mukana myös maanantaina 31. maaliskuuta käynnistyvällä ensimmäisellä MM-leirillä - Leirille nimetyt pelaajat.

 

 

 

Viimeksi muutettu tiistai, 25 maaliskuu 2014 16:25