tiistai, 17 huhtikuu 2012 15:07

U18 MM: Juuso Ikonen palaa ykkösketjuun

Kirjoittanut

Pikkuleijonilla on edessään ensimmäinen totuuden hetki alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa. Vastaan luistelee Tshekki, ja ottelussa on kovemmat panokset kuin kertaakaan näissä kisoissa.

Suomen on saatava kamppailusta vähintään yksi piste, jotta joukkue selviytyy torstaina alkaviin pudotuspeleihin.

- Panokset ovat kovat ja tämä on hieno päivä pojille. Kun aloitimme maajoukkueprojektin kolme vuotta sitten, niin suurin osa pelaajista asetti jo silloin tavoitteekseen pelata tässä turnauksessa. Nyt on edessä ottelu, jossa ratkaistaan suuria asioita, päävalmentaja Jussi Tapola sanoi.

- Tshekki on joukkue, joka perustaa pelinsä vastahyökkäyksiin. Se on yksi lajin huippumaista ja joukkueessa on riittävästi yksilötaitoa. Vaikka olemme pärjänneet hyvin Tshekkiä vastaan kauden aiemmissa otteluissa, niillä tuloksilla ei nyt ole mitään merkitystä. Tämä on yhdestä pelistä poikki.

Suomi saa mukaansa Tanskaa vastaan huilanneen Juuso Ikosen, joka on toipunut flunssasta pelikuntoon. Hän ottaa paikkansa ykkösketjussa.

Pikkuleijonien valmennusjohto on muokannut ketjuja muutenkin. Muutoksia tehtiin jo eilen Tanska-pelin kolmannessa erässä. Aleksander Barkovin johtama tamperelaisketju on hajotettu.

Joonas Huovinen aloittaa Tshekkiä vastaan 13. hyökkääjänä, mutta hän pelaa ylivoimalla kakkosketjussa Aleksi Mustosen paikalla. Maalilla torjuu Joonas Korpisalo

Suomen kentälliset Tshekki-pelissä:

Maalivahdit:
Joonas Korpisalo (Jean Auren)

1. kentällinen:
Artturi Lehkonen - Teuvo Teräväinen - Juuso Ikonen
Niklas Tikkinen - Ville Pokka

2. kentällinen:
Henrik Haapala - Rasmus Kulmala - Aleksi Mustonen
Esa Lindell - Rasmus Ristolainen

3. kentällinen:
Samu Markkula - Aleksander Barkov - Henri Ikonen
Mikko Vainonen - Mikko Lehtonen

4. kentällinen:
Janne Juutinen - Saku Salminen - Joose Antonen
Atte Mäkinen

13. hyökkääjä:
Joonas Huovinen