lauantai, 11 marraskuu 2017 19:58

Joukkueenjohtajan raportti: World U17 Hockey Challenge -turnaus päättyi niukkaan tappioon Venäjälle

Kirjoittanut Arto Sihvonen

Suomen turnausurakka päättyi perjantaina iltapäivällä pelattuun otteluun Venäjää vastaan. Ottelu oli alkusarjassa tapahtuneen kohtaamisen malliin hyvin tasainen ja tiukka, ja nytkin ottelu päättyi Venäjän niukkaan voittoon. Täällä kertaa numerot olivat Venäjälle 5-4 (2-0,2-2,1-2). Ottelun lopputulos tiesi samalla sitä, että Suomen lopulliseksi sijoitukseksi tuli kuudes sija.

Ottelun avauserässä jäätiin takamatkalle

Ottelun kulku noudatteli loppunumeroiden lisäksi varsin pitkälle ensimmäisen ottelun tapahtumia. Venäjä karkasi avauserässä 2-0-johtoon. Maalit syntyivät ajassa 08.39 ja 17.08 ja ne olivat tyypillisiä hyvin luistelevan ja taitavan joukkueen maaleja.

Leijonajoukkueella oli varsinkin ottelun alkupuoliskolla pieniä vaikeuksia puolustaa omaa maalia vastustajan suorista hyökkäyksistä ja päätypelaamisen kautta luoduista paikoista.

Rinnalle, mutta ei ohi

Toisessa erässä Suomi sai lisää tehoa maalintekopelaamiseen. Joukkueen maalitilin avasi Anton Lundell, joka ensin voitti b-pistealoituksen Venäjän kenttäpäädyssä ja ehti vielä ohjaamaan Santeri Hatakan siniviivatoimituksen verkon perille. ”Lunkan” maali syntyi ajassa 21.34.

Leijonien tasoitusmaali syntyi kaksi sekuntia oman ylivoimapelin päättymisen jälkeen hyökkäysalueen riistosta. Patrik Puistola ja Henri Nikkanen taistelivat kiekon Antti Saarelalle, joka ohitti venäläisvahdin tarkalla rannelaukauksella ajassa 29.46.

Suomi ei kuitenkaan päässyt hyvistä yrityksistä huolimatta maalien määrässä Venäjän ohi, vaan vastustaja kuittasi Leijonien tekemät osumat kahdella maalilla erän viimeisen viiden minuutin aikana.

Hieno taistelu päätöserässä

Suomi näytti kolmannessa erässä kanadalaisyleisölle jälleen kerran, että joukkue ei luovuta missään vaiheessa. Joukkueen päävalmentaja Mika Marttila loi ryhmään toisella erätauolla iskevän taisteluhengen, joka ulosmitattiin ylivoimamaalin muodossa ajassa 41.44. Maalin laukoi siniviivalta tarkalla lyöntilaukauksella Venäjän maalin oikeaan ylänurkkaan Kalle Loponen. Maalin alustivat Antti Saarela ja Leevi Aaltonen.

Tällä kertaa Suomi ei päässyt tasoihin saakka, sillä Venäjä kuittasi tilanteen jälleen kahden maalin eroksi, kun kolmatta erää oli pelattu 07.43.

Sitkeä Leijonajoukkue ei kuitenkaan luovuttanut. Ajassa 48.47 Anton Lundell riisti kiekon hyökkäysalueella ja antoi mainion syötön ottelussa poikkeuksellisesti hyökkääjänä pelanneelle Oskari Oksaselle, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä Venäjän verkkoon, ja kavensi Venäjän etumatkan yhteen maaliin.

Tämän jälkeen Suomi haki raivokkaasti tasoitusmaalia. Yritys huipentui ottelun loppuhetkillä, kun Venäjä sai kahden minuutin rangaistuksen ja maalivahti Tomas Keinänen luisteli pois maalinsa suulta ja tasoitusta päästiin hakemaan kahden kenttäpelaajan ylivoimalla. Leijonapelaajat pystyivätkin luomaan useita laadukkaita maalintekopaikkoja, mutta kiekkoa ei saatu maaliin. Osasyynä tähän oli Venäjän kenttäpelaajien uhrautuva laukausten peittäminen.

Ottelun viimeisen erän taistelu oli hieno osoitus joukkueen luonteesta ja voitontahdosta. Loppuun saakka yrittäminen on yksi 2001-syntyneiden maajoukkueen vahvuuksista, ja tämä ominaisuus tuli esille useaan kertaan World Hockey Challenge -turnauksessa.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
World U17 Hockey Challenge -turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 11 marraskuu 2017 20:11