perjantai, 14 huhtikuu 2017 13:38

U17 otteluraportti: Venäjä nurin torstain avauspelissä - ”Ekstrapiste oikeaan koppiin”

Kirjoittanut Pekka Peltola
Arttu Nevasaari teki ottelun voittomaalin jatkoajalla. Arttu Nevasaari teki ottelun voittomaalin jatkoajalla. Pasi Mennander

Suomen alle 17-vuotiaat Leijonat ovat parhaillaan kauden päättävässä viiden maan turnauksessa Venäjän Dmitrovissa. Seuraavien päivien aikana Suomi kohtaa Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin.

Torstaina turnauksen avaustottelussa vastassa oli Venäjä. Maat olivat kohdanneet viimeksi helmikuussa Tshekissä ja se ottelu päättyi Leijonalauman 2-1-voittoon.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pääsivät hyville maalintekopaikoille, mutta maalivahdit saivat kerta toisensa jälkeen varusteet kiekkojen eteen. Erityisesti Suomen maalissa torjunut Justus Annunen otti muutaman arvokkaan torjunnan.

Ensimmäisessä erässä ei syntynyt maaleja. Ainoat tilastomerkinnät olivat Venäjän kaksi ja Suomen yksi kahden minuutin rangaistusta.

Suomi pääsi ottelussa johtoon ajassa 23.08. Samuel Salonen tuli vaihdosta suoraan hyökkäysalueelle ja pääsi riistämään kiekon Venäjän puolustajalta. Salonen pääsi yksin läpi ja ampui varmasti kiekon maaliin. Kovaääninen kotiyleisö hiljeni samalla hetkellä.

Toisen erän edetessä naapurimaa sai pelistä kiinni ja pääsi paikka paikoin hyökkäämään pitkiä hyökkäyksiä Suomen kenttäpäädyssä. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin Suomi. Mikko Kokkonen sai kiekon puolustusalueella ja lähti nostamaan kohti keskustaa. Kiekko kävi Kaapo Kakolla ja Lenni Killisellä suorassa hyökkäyksessä ennen kuin päätyi jälleen uudelleen hyvin hyökkäystä tukemaan lähteneen Kokkosen lapaan. Tyylipuhtaan suorahyökkäyksen päätteeksi hyvin pelannut Kokkonen siirsi Suomen 2-0-johtoon.

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin Leijonien johtolukemista 2-0. Venäjä hyökkäsi vimmatusti ja se tuotti myös tulosta. Venäläiset onnistuivat kolmannessa erässä kahdesti maalinteossa ja tasoitus tuli ainoastaan kuusi sekuntia ennen loppusummeria. Halli repesi lähes liitoksistaan tasoitusmaalin jälkeen.

Edessä oli jatkoaika kolmella kolmea vastaan. Suomi oli ehdottomasti aloitteellisempi joukkue ja hallitsi peliä. Ajassa 61.47 syntyi ottelun voittomaali. Jasper Rannisto haki purkukiekon omasta kenttäpäädystä, lähti nostamaan kiekollisena kohti vastustajan kärkikarvaajaa ja antoi maukkaan syötön laitaan Arttu Nevasaarelle. Hyvin kiekkoja tänään blokannut laituri polkaisi itsensä ohi venäläispuolustajasta ja ampui kiekon maaliin. Nevasaaren rannelaukaus hiljensi ”Shaibu” -huudot ja Dmitrovin hallissa lopulta juhlivat sinivalkoiset Leijonat.

Joukkue osoitti tänään luonteen lujuutta ja siitä kiitosta jakoi myös päävalmentaja Tommi Niemelä:
- Kyllä Venäjän voittaminen sen omalla maaperällä tuntuu luonnollisesti hyvälle. Vastustaja pääsi harmillisesti tasoihin aivan pelin lopussa. Joukkue kuitenkin näytti, että me olimme tulleet tänään voittamaan pelin. Hallitsimme jatkoaikaa ja nyt ekstrapiste lähti oikeaan koppiin. Illan pelistä löytyy vielä parannettavaa ja esimerkiksi keskialueen puolustuspelaamista meidän tulee terävöittää huomiseen Ruotsi-peliin. Nautitaan tästä hetki ja huomenna täytyy olla taas valmis pelaamaan parasta mahdollista jääkiekkoa.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun Venäjä-Suomi tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen ohjelma, tulokset ja tilastot