lauantai, 27 elokuu 2016 23:40

U17: Ruotsi parempi myös toisessa kohtaamisessa

Kirjoittanut Pekka Peltola
Santeri Salmela oli lauantaina Heittäytyjä-palkinnon arvoinen. Santeri Salmela oli lauantaina Heittäytyjä-palkinnon arvoinen. Pasi Mennander

Lauantai oli Ruotsi-Suomi -maaottelujen toinen pelipäivä. Kiekko tippui Falun Lugnet Isstadionin jäähän kello 16:00. Aamupäivän alle 17-vuotiaat Leijonat olivat viettäneet huoltaen ja akkuja ladaten.

Suomi oli muuttanut illan videopalaverissa tehdyn sotasuunnitelman mukaisesti peliä kaksivaiheisemmaksi ja tiivis viisikkopuolustaminen paransi kokonaisuudessaan sinivalkoisen joukkueen pelaamista. Tiiviimmällä keskialueella ja pelin rytmittämisellä Leijonat oli erittäin hyvin pelissä kiinni ja oli paikka paikoin ensimmäisen erän hallitsevampi osapuoli. Peli tuotti Suomelle ensimmäisessä erässä kaksi hyvää maalipaikkaakin, mutta kiekkoa ei verkkoon asti saatu.

Toisen erän pelaaminen tuotti edellisessä kohtaamisessa harmaita hiuksia, mutta tänään Suomi oli siihenkin selkeästi valmiimpi. Erän maalit merkittiin kuitenkin Tre Kronorille lukemin 2-0. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 32.28, kun Ruotsi sai riistettyä kiekon Suomen maalin takana ja Nils Höglander punnersi itsensä maalipaikalle ja löi kiekon reppuun.

Kolmannessa erässä Ruotsi osui vielä kolmesti, joista viimeinen maali syntyi tyhjään maaliin Suomen yrittäessä kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

Vaikka summerin soidessa ero tehdyissä maaleissa oli sama kuin perjantain ensimmäisessä kohtaamisessa, niin Leijonat paransi pelaamista isoin askelin. Eilisen illan joukkuepalaverissa pelaajisto keskusteli yhdessä valmentajien kanssa tunteen merkityksestä jääkiekkopelissä. Tunnetta oli tänään matkassa selkeästi enemmän, joka näkyi esimerkiksi Ruotsin siniviivalaukausten blokkeina. Suuri määrä kiekkoja jäi sinivalkoisiin polvisuojiin. Hyvästä tasonnostosta huolimatta Ruotsi oli tänään parempi. Loppulukemat olivat isäntämaan hyväksi 5-0 (0-0, 2-0, 3-0).

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Kristian Tanus. Joukkueen sisäinen Heittäytyjä-palkinto ojennettiin Santeri Salmelalle.

Huomenna on kolmoismaaottelun viimeinen pelipäivä, Ottelu alkaa Falunissa jo klo 12:00.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 27 elokuu 2016 23:44