lauantai, 27 elokuu 2016 08:38

U17 aloitti Finnkampenin tappiolla - Ruotsi määräsi tahdin - ”Tulos kertoo oleellisen”

Kirjoittanut Pekka Peltola
Toni Utunen avasi Suomen maalitilin Finnkampenissa. Toni Utunen avasi Suomen maalitilin Finnkampenissa. Pasi Mennander

Suomen alle 17-vuotiaat ovat Falunissa pelaamassa triplamaaottelua isäntämaa Ruotsia vastaan. Perjantaina pelattiin ottelusarjan ensimmäinen osa ja siitä voiton korjasi Ruotsi lukemin 7-2 (2-0, 2-1, 3-1).

Ottelua määräsi alusta alkaen tänään Ruotsi. Ensimmäinen maalin syntyi ajassa 15.47 Adam Ginningin mailasta. Ruotsi osui toistamiseen vielä erän viimeisellä minuutilla. Maali oli ylivoimamaali ja tekijänä kunnostautui David Gustafsson.

Leijonat sai toiseen erään hyvän startin kun Toni Utunen pääsi ampumaan ylivoimalla tilanteeksi 2-1. Maaliin syötöt merkauttivat Niklas Nordgren ja 1+1-tehot kerännyt Ville Petman.  Ruotsi osui erässä kahdesti ja kolmanteen erään siirryttiin tilanteesta 4-2. Kokonaisuudessaan erä merkittiin selkeästi Ruotsille.

Ruotsi täytti tänään kansainvälisen pelin vaatimukset selkeästi paremmin kuin Suomi. Leijonat jäivät tänään vastustajaa jälkeen erityisesti kamppailukovuudessa, luisteluvoimassa ja luonteessa, jota edellämainitut asiat ehdottomasti vaativat.

Yhteisessä illan videopalaverissa joukkue perkasi illan 60 minuuttisen. Kaikki olivat yhdessä sitä mieltä, että parantamisen varaa jäi huomiselle paljon. Peliä pitää päästä pelaamaan paremmin kamppailun tempoa määräävässä roolissa. Tavoitteena on toteuttaa se kiekonhallinnan kautta.

Päävalmentaja Tommi Niemelä tiivisti ottelun seuraavasti:
- Tulos kertoo kaiken oleellisen. Turha sitä on selitellä. Ruotsi oli tänään luonteen tukemana valmiimpi otteluun. Huomenna on tavoitteena määrätä pelin rytmi ja sen kautta karsia Ruotsin vahvuuksia pois. Näin saamme omat vahvuudet esiin ja pelin kuva muuttuu varmasti.

Lauantain ottelu alkaa paikallista aikaa kello 16:00.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat Ruotsin jääkiekkoliiton tulospalvelusta