torstai, 11 helmikuu 2016 08:22

U17 // Joukkueenjohtajan raportti: Ei pystytty vastaamaan pelin vaatimustasoon

Kirjoittanut Mikko Palsola
Lauri Pajuniemi iski Suomen ensimmäisen maalin USA:ta vastaan. Lauri Pajuniemi iski Suomen ensimmäisen maalin USA:ta vastaan. Pasi Mennander

Nöyryys ei ihan riittänyt sanoi Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Juuso Nieminen tappiollisen USA-ottelun jälkeen. USA voitti ottelun 5-2 tehden viimeisen maalin tyhjiin.

Ensimmäinen erä oli vaikea Suomelle, ja USA vei peliä. Tällä kertaa maalissa pelasi Ukko-Pekka Luukkonen, ja ensimmäisen erän myllytyksen Ukko-Pekka kesti hyvin ja päästi ainoastaan yhden maalin.

Näin Suomi pääsi erätauolle vain yhden maalin tappioasetelmasta. Ensimmäisen kerran joukkue jäi luistelussa altavastaajan asemaan.

Toisen erään tuli tuttu ryhmä. Luistin liikkui, ja joukkue pelasi tutuksi tullutta tiivistä viisikkopeliä. Ajassa 27.23 ylivoiman päätteeksi pääsi Lauri Pajuniemi ruuhkan takaa tasoittamaan ottelun. Jenkit olivat ihmeissään Suomen pelin kanssa.

Maalin jälkeen Juuso Niemisen suojatit saivat uuden ylivoiman, ja kiekko pyöri useita kertoja aivan USA:n maaliviivalla. Ja taas vanha pelien lainalaisuus tuli esille eli jos et itse teen, niin vastustaja rankaisee, ja niin kävi jälleen.

Pitkän pyörityksen jälkeen USA sai purettua kiekon Suomen alueelle, ja kuinka ollakaan kiekkoon pääsi ensimmäiseksi jenkkipelaaja, ja läpiajon päätteeksi kiekko oli Suomen maalissa.

Sinivalkoisten peli sekosi tästä hetkeksi, ja se avasi taas mahdollisuuden jenkeille, ja he käyttivät sen häikäilemättömästi hyväkseen.

Jäähyn loputtua taas läpiajo ja siitä maali. Peli oli yhtäkkiä 1-3.  Erän lopun Suomi painoi pelin väkisin USA:n päähän, mutta maali jäi puuttumaan.

Kolmannen erän neljännellä minuutilla USA sai ylivoiman ja käytti sen heti hyväkseen, vain seitsemän sekuntia ehdittiin pelata kun kiekko oli maalissa.

Kun erän puoliväli oli ylitetty, iski ykköskenttä, ja Aleksi Heponiemi pääsi kaventamaan tilanteen 2-4:ään.

Suomi yritti loppuun asti kaventaa ja pääsikin vielä ylivoimalla hakemaan kavennusta ilman maalivahtia luoden useita maalipaikkoja, mutta valitettavasti 20 sekuntia ennen ottelun päättymistä pääsi USA tekemään 5-2 voittomaalin tyhjiin.

Tappiosta huolimatta Suomen maalilla Ukko-Pekka Luukkonen pelasi hyvän pelin.

Päävalmentaja Juuso Nieminen totesi pelin jälkeen, että joukkue ei pystynyt vastaamaan pelin vaatimustasoon. Joukkue ei ollut tarpeeksi nöyrä koko 60-minuuttista, mitä olisi vaadittu voiton eteen.

Pieni kaukalo ja USA:n luisteluvoima oli tällä kertaa liikaa. Nyt ei kuitenkaan voi jäädä murehtimaan tulosta, sillä seuraava peli tulee nopeasti vastaan.

Suomi kohtaa Ruotsin jo seuraavana päivänä päiväottelussa. Aikaa ei siis ole paljon, mutta Suomi on varmasti valmiina Ruotsin kaatoon.

Kirjoittaja on Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen joukkueenjohtaja.

 

Viimeksi muutettu torstai, 11 helmikuu 2016 09:02

Etsi sivustolta