lauantai, 07 marraskuu 2015 13:15

U17 päätti turnauksensa voittoon - USA nurin jatkoajalla

Kirjoittanut Mikko Palsola
Bernard Isiguzo iski Suomen voittomaalin. Kuva U17:n harjoituksista viime viikolta. Bernard Isiguzo iski Suomen voittomaalin. Kuva U17:n harjoituksista viime viikolta. Pasi Mennander

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti World Hockey Challenge -turnauksen voitokkaasti. Ottelussa sijoista 5-6 kaatui USA jatkoajalla loppuluvuin 5-4. Tässä joukkueenjohtaja Mikko Palsolan raportti!

Vaikka joukkue oli tosi pettynyt puolivälierissä kärsityn Kanada-tappion jälkeen, sai valmennus aamulla joukkueen hyvin heräteltyä. Joukkue aloitti ottelupäivän aamulenkillä hienoisessa lumisateessa.

Ensimmäinen erä oli täyttä Leijonien hallintaa, torjunnat USA 19, Suomi 7. Kuvaavaa on, että seitsemän minuutin pelin jälkeen torjunnat olivat 1-10. Valitettavasti tilanne tulostaululla oli silloin 1-1.

Tämän jälkeen Leijonat löivät kolme maalia suorista hyökkäyksistä ja USA oli helisemässä. Kuitenkin juuri ennen erän loppua USA pääsi kaventamaan lepsun keskialueen puolustamisen takia, liekö pelaajilla ajatukset olleet jo erätauossa. Tilanne siis 4-2 Suomelle ensimmäisen erän jälkeen.

Toinen erä alkoi Leijonien painostuksella ja joukkue saikin heti ylivoiman, mikä ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Erän puolessavälissä Leijonat saivat peräkkäin neljä jäähyä ja pelasivat myös hetken kolmella viittä vastaan. Pelaajat kuitenkin uhrautuivat peittämällä laukauksia ja näin USA jäi ilman maalia, vaikka saivat pelata ylivoimaa lähes kahdeksan minuuttia. USA:n onnistui pari minuuttia ennen erän loppua kaventaa tilanteeksi 4-3 suoran hyökkäyksen päätteeksi. Kavennusmaalin myötä USA oli tullut takaisin peliin.

Kolmannen erän alkuun Leijonat sai ylivoiman ja pääsi pelaamaan myös viidellä kolmea vastaan parikymmentä sekuntia. Pari hyvää paikkaa saatiin luotua, mutta tulosta ei syntynyt.

Erän puolessavälissä Leijonilla oli parikin aivan ykkösluokan paikkaa lyödä viimeinen naula USA:n arkkuun, mutta vastustajan maalivahti venyi uskomattomiin torjuntoihin. Ajassa 55.23 USA sai kuitenkin tehtyä tasoitusmaalin ja näin peli oli tasan 4-4.

Erän loppu oli Leijonien hallintaa ja noin kaksikymmentä sekuntia ennen kolmannen erän loppua Leijonilla oli avopaikka, mutta maaliin asti kiekko ei löytänyt tietään.

Jatkoajalla Leijonat osoitti oman suuruutensa ja hallitsi selkeästi pelitapahtumia. Ajassa 66.32 Bernard Isiguzo ratkaisi pelin Leijonille maalisedushässäkästä.

Leijonien parhaana pelaajana palkittiin Eeli Tolvanen.

 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 07 marraskuu 2015 13:27

Etsi sivustolta