perjantai, 06 marraskuu 2015 09:26

U17: Kirvelevä tappio puolivälierässä Canada White -joukkueelle!

Kirjoittanut Mikko Palsola

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue kärsi 2-4-tappion Kanadan Valkoiselle joukkueelle World Hockey Challenge -turnauksen puolivälieräottelussa. Suomen turnaus päättyy ottelussa sijoista 5-6. Tässä joukkueenjohtaja Mikko Palsolan raportti!

Iltapeli ja halli taas täynnä, vastassa yksi Kanadan joukkueista. Ottelu alkoi tunnustelevasti ja oli havaittavissa selkeästi molempien joukkueiden otteissa, että nyt pelataan pääsystä mitalipeleihin.

Ensimmäisen erän ainoan maalin teki Kanada. Kova ja tarkka laukaus pienestä kulmasta yllätti muuten loistavasti torjuneen Lassi Lehtisen. Lisäksi Kanada sai kyseenalaisen rangaistuslaukauksen erän puolivälissä, mutta Lehtinen torjui sen eleettömästi. Myös Leijonilla oli omat paikkansa ylivoimalla. Erä oli tapahtumien valossa tasainen.

Toisessa erässä Leijonat saivat otteen pelistä ja ykköskenttä tekikin kaksi maalia. Ensin tutkapari Kristian Vesalainen - Eeli Tolvanen päätti 2-1-hyökkäyksen maaliin. Erän puolivälissä ylivoima toimi ja Kristian Vesalainen ampui neliön keskeltä Leijonat 2-1-johtoon.

Kanadalla oli vastaavasti muutama paikka ylivoimalla, mutta Lassi Lehtinen poimi kaikki kiekot tyylikkäästi.

Aivan toisen erän lopussa Leijonilla oli loistava paikka tehdä 3-1-maali, mutta Kanadan maalivahti sai venytettyä patjansa laukauksen eteen. Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen olivat 22-23.

Kolmannessa erässä Kanada nosti hieman karvausta ja se tuottikin hieman hankaluutta Leijonille avata omaa peliä. Erän seitsemännellä minuutilla Leijonat saivat paikkansa, mutta Kristian Vesalaisen laukaus osui ylärimaan.

Ja kun et itse tee niin vastustaja iskee. Ylivoimalla viivalaukaus ohjattiin ilmasta ohi Lassi Lehtisen ja tilanne oli 2-2.

Jostain kumman syystä kolmannessa erässä vain Leijonille vihellettiin jäähyjä ja ajassa 52.55 Kanada teki 3-2-johtomaalin maalinedushässäkästä.

Hetken päästä Leijonat olivat taas alivoimalla, mutta kesken ylivoiman Leijonat pääsivät 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Laukaus kuitenkin sujahti ohi Kanadan maalin yläkulman.

Lopussa Leijonat yrittivät tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Kanada pääsi toimittamaan kiekon tyhjään maaliin ja sinetöi ottelun lopputuloksen, Suomi 2 Kanada 4.

Leijonien parhaana pelaajana palkittiin Kristian Vesalainen.

Perjantaina Leijonat pelaavat sijoista 5-6, vastaan asettuu USA. Se varmasti saa mielialan kohoamaan ja pettymys jää taka-alalle. Leijonat haluavat varmasti näyttää kuinka kovasta joukkueesta on kyse.

Tämä turnaus on ollut joukkueelle iso tapahtuma ja antaa varmasti eväitä tulevaisuuteen. Perjantain peli alkaa Suomen aikaan klo 22:30.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

• Ottelun tilastotapahtumat ja videotallenne löytyvät täältä
World Hockey Challenge -turnauksen koko ohjelma ja kaikki tulokset

 

 

Viimeksi muutettu perjantai, 06 marraskuu 2015 09:43

Etsi sivustolta