lauantai, 31 lokakuu 2015 19:01

U17: Suomi ja Tshekki järjestivät hurjat maalijuhlat treenipelissä

Kirjoittanut Mikko Palsola
Santeri Hartikainen palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Santeri Hartikainen palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Jukka Salminen

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue aloittaa urakkansa kauden päätapahtumassaan, World U17 Hockey Challenge -turnauksessa, sunnuntaina. Perjantaina ohjelmassa oli harjoituspeli Tshekkiä vastaan. Maaleja nähtiin peräti 15. Tässä joukkueenjohtaja Mikko Palsolan raportti!

Suomi-Tshekki pelasivat yleisöä viihdyttävän harjoitusottelun ennen sunnuntaina alkavaa turnausta. Leijonat voittivat jatkoajalla lukemin 8-7.

Leijonien maaleista vastasivat Santeri Hartikainen (2), Sami Moilanen (2), Aleksi Heponiemi, Urho Vaakanainen, Eeli Tolvanen ja Kristian Vesalainen. Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Santeri Hartikainen.

Paljon maaleja siis syntyi ja ainakin katsojat viihtyivät ottelussa. Vaikka kyseessä oli päiväpeli, paikalle oli tullut ihailtava määrä katsojia.

Valmennus oli tietenkin erittäin tyytyväinen hyökkäyspelaamiseen ja siihen, että kaikki ketjut pystyivät tuottamaan maalipaikkoja. Hieman harmaita hiuksia taas tuotti rohkea kiekonpito, mikä taas aukaisi monta vastaiskun paikkaa, jotka taitavat Tsekki hyökkääjät käyttivät hyväkseen.

Leijonat hallitsivat peliä, mutta 5-5-tilanteeseen asti mentiin siten, että Tshekki teki ensin maalin.

Toisessa erässä näytti siltä, että Leijonat menevät menojaan ja Suomi johtikin ottelua jo 7-5, mutta toisin kävi. Tshekki tasoitti ottelun kaksi minuuttia ennen loppua.

Maalivahdit pelasivat ottelun puoliksi, eikä heitä voi syyttää päästetyistä maaleista.

Tunne hallissa oli siis hyvä ja pienessä kaukalossa tapahtumia riittää. Toivottavasti Lauantain aikana valmennus saa puolustuspeliä hieman tarkennettua, niin joukkue on sunnuntaina valmis haastamaan Kanadan Red-joukkueen. Halli on kuulemma loppuunmyyty eli tiedossa on varmasti huikea kamppailu.

Illalla lähdemme vielä hieman haistelemaan hallin tunnelmaa ja katsomaan Kanada White-Venäjä -ottelua. Lisäksi lauantaina täällä vietetään Halloweeniä ja se on kuulemma aika iso juttu täällä.

Suomen osalta turnaus alkaa sunnuntaina kello 19:00 paikallista aikaa. Suomessa kello on silloin maanantain puolella 04:00. Ottelua voi seurata Fasthockey.com -palvelusta.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

 

 

Etsi sivustolta