lauantai, 11 huhtikuu 2015 23:20

U17 otteluraportti: Ruotsi sytyttää aina - Suomi liekeissä!

Kirjoittanut Hannu Saintula

Suomen U17 haastoi Ruotsin vastaavan yhdistelmän Venäjän jäälajien Olympiakeskuksessa pelatussa neljän maan turnauksen toisessa ottelussa lauantaina. Kuluneen kauden aikana Ruotsin joukkue on pelannut vahvasti ja hallinnut joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia.

Leijonien avaus otteluun oli paras mahdollinen. Ajassa 00.55 Kasper Kotkansalo tykitti siniviivalta tarkan ja kovan laukauksen - syöttäjänä Otto Mäkinen.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kovin kauan, kun Otto Somppi ohjasi Kotkansalon siniviivalaukauksen maaliin – toisena syöttäjänä toimi Eetu Tuulola. Ruotsin aiemmissa turnauksissa vakuuttavasti pelannut maalivahti Filip Gustavsson oli yllätetty ajassa 3.15 kaksi kertaa.

Suomen pelin vahvuutena ensimmäisessä erässä oli selkeästi parantunut liike ja kaksinkamppailupelaaminen. Kun siihen lisätään vahva box-out -pelaaminen omalla puolustusalueella, puolustajien nopeat ja laadukkaat pelinavaukset yhdistettynä hyökkääjien hyvään tarjontapelaamiseen siirryttiin ensimmäiselle erätauolle 2-0-lukemissa.

Toinen erä oli erinomaista nuorten jääkiekkoa ja jokaisesta sentistä ja sekunnista taisteltiin kummankin joukkueen voimin. Ruotsi onnistui kaventamaan ottelun toisen erän alussa ja kolmanteen ja ratkaisevaan erään lähdettiin 2-1-lukemissa. Suomen joukkueen peli-ilme pysyi koko toisen erän vahvana ja pelin virtaus oli optimaalista, Suomen joukkueen hyödyntäessä vahvuuksiaan.

Kolmannen erän alussa Leijonanuoret esittivät kypsää pelaamista kontrolloiden kiekkoa järkevästi ja puolustaen keskustaa hyvin. Ruotsin ottaman aikalisän jälkeen Suomen joukkueen viisikkopelaaminen vain tiivistyi ja Leijonat viimeisteli ajassa 53.13 kolmannen maalinsa hyvän give and go -kuvion päätteeksi – maalintekijä Niclas Almari ja syöttäjänä Otto Somppi. Loppunumerot 4-1 viimeisteli Juha Jääskä, Otto Sompin ja Oliver Felixsonin hyvistä syötöistä.

Suomen joukkue esiintyi kokonaisuudessaan erinomaisesti koko 60 minuuuttia ja maalivahtimme Severi Isokangas mahdollisti hyvillä torjunnoillaan joukkueen voiton tässä tärkeässä ottelussa.

Joukkueen valmennus kiitteli pelaajia hyvästä valmistautumisesta otteluun sekä pelillisten asioiden järkevästä toteuttamisesta. Koko joukkueen pelillinen esitys oli laadukasta tekemistä kummankin maalin edustalla.

Suomi kohtaa viimeisessä ottelussaan sunnuntaina Tshekin. Ottelun voittaja kuittaa kakkossijan turnauksessa. 

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

 

 

Etsi sivustolta