sunnuntai, 09 marraskuu 2014 12:42

U17 turnausraportti: Hieno matka – 9 päivää ja 7 huippupeliä - ”Hakuilmoitus on jätetty sisään”

Kirjoittanut Hannu Saintula

Suomi sijoittui Kanadan Sarniassa pelatussa alle 17-vuotiaiden poikien kovatasoisessa World Hockey Challenge -turnauksessa neljänneksi. Joukkueenjohtaja Hannu Saintula summasi joukkueen reilun viikon pituisen matkan.

Alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen kokoontuessa 28.10. Järvenpäässä leirille joukkue ei todellakaan tiennyt mitä seuraavat päivät toisivat tullessaan. Kohtaisimme maailman huippujoukkueet loistavasti järjestetyssä turnauksessa.

Kaikki järjestelyt tapahtumassa palvelivat pelaamista ja tapahtumaa voidaan pitää epävirallisena U17 MM-kisoina. Jokaiselle tavoitteelliselle pelaajalle tapahtuma antoi päivityksen maailman huippujen tasosta niin yksilöinä kuin joukkueena toimimisesta - jokaisen pelaajan on syytä kerrata kokemuksiaan jälkikäteen ja analysoida omaa sekä joukkueen tekemistä kriittisesti ja rehellisesti.

Nuorten huipputurnausten parasta antia on sekä pelaajille että valmennukselle mahdollisuus arvioida omaa tekemistä muihin pelaajiin ja maihin verrattu – koska jokaisella on tavoitteena joukkueen ja pelaajien kehittäminen tavoitteena U18 MM-kisat 2016.

Joukkueena olemme hyvin lähellä maailman kärkeä. Suomalainen tapa toimia on ainutlaatuinen ja laadukas - joten meidän kaikkien on syytä olla ylpeitä siitä. Jokaisella maalla on omat perinteet ja tapa toimia, suomalaiset pelaajat ovat maailmalla arvostettuja, samoin valmennuksellinen tietämyksemme.

Joukkueen päävalmentaja Jussi Ahokas sai arvokasta tietoa joukkueen suorittamisesta ja arvioi joukkueen suoritusta seuraavasti:
- Turnaus oli hieman kaksijakoinen. Aloitimme pelit vahvasti ja samalla myös tulosta syntyi - vahvuutemme oli tiivis viisikkopelaaminen ja oikeat valinnat pienessä kaukalossa.

- Turnauksen loppuvaiheessa pelaajien fokus suorituksen ydinkohtiin hieman herpaantui ja samalla virhemäärä kasvoi. Yksittäisinä parannuskohteina voidaan yleisesti mainita luisteluvoima ja maalintekotehokkuus. Pitkä turnaus vaatii pelaajilta myös hyvää fyysistä kestävyyttä sekä kurinalaisuutta valinnoissa, jotka palvelivat palautumista ajatellen seuraavia pelejä ja pitkää turnausta.

Suomen pronssiottelu Ruotsia vastaan oli kahden hyvin toisensa tuntevan joukkueen tasainen kamppailu. Tämän kertaisen kamppailun voiton ratkaisi Ruotsin vahva viimeistelypeli, yhdistettynä ehkä turnauksen parhaan maalivahdin Filip Gustavssonin varmaan torjuntatyöskentelyyn.

Suomen joukkue voitti sekä laukaukset että hyvät maalintekopaikat ottelussa, mutta hyvistäkään paikoista ei saatu kiekko sisään. Tiukoissa peleissä johtavien pelaajien merkitys sekä suorituksen laatuun että mentaalipuoleen korostuu – hakuilmoitus on jätetty sisään, näitä persoonia kaivataan joukkueen jatkotapahtumissa.

Kokonaisuutena joukkueen suorituksesta voidaan antaa arvosanaksi hyvä, vaikka emme olleet kaikissa turnauksen otteluissa valmiina pelaamaan kolmea 20 minuutin jaksoa omalla tasollamme. Joukkue on löytänyt oman ”latunsa”, mutta hetkellisistä harharetkistä on syytä luopua jatkossa.

Kirjoittaja on U17-maajoukkueen joukkueenjohtaja.

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 09 marraskuu 2014 12:46

Etsi sivustolta