lauantai, 08 helmikuu 2014 08:37

U17: Venäjä vahvempi voittolaukauksien jälkeen

Kirjoittanut Joukkueenjohtaja Max Kolu

Suomen poikien alle 17-vuotiaiden maajoukkueen Ruotsin turnauksen kolmannessa ottelussa Venäjä kaatoi Suomen voittolaukauskisan jälkeen maalein 5-4. Lauantaina Suomi kohtaa turnauksen päätösottelussaan Ruotsin.

 

Suomi sai ehkä jopa liian hyvän alun johtaessa avauserässä jo 3-0. Vastustaja alkoi jo hieman turhautua ja Suomella oli paikka ylivoimalla lyödä tilanne jo neljään nollaan, mutta toisin kävi. Venäjä teki alivoimalla maalin ja sitten toisen erän alkuun kavensivat tilanteeksi jo 2-3. Nopea 3-0 tilanne oli yllätys ja pelaajille saattoi tulla hetkellinen hyvän olon tunne. Taitavat venäläiset käyttivät paikat oikea-aikaisesti hyväkseen ja pääsivät peliin mukaan. Tilanne oli 3-2 yhtä yllättäen kuin Suomi oli saanut alussa 3-0 johdon.

Pelin luonne muuttui täysin ja Venäjä sai otetta pelistä. Tilanteita nähtiin molemmissa päissä siitä osoituksena laukaukset maalia kohti 44-42 Suomen hyväksi, mutta itänaapurimme onnistui maalinteossa vielä kaksi kertaa ja piti 3-4 johtonsa aivan ottelun loppuun saakka, kunnes Veeti Vainio iski tasoituksen ja siirsi ottelun jatkoajalle. Viisiminuuttinen oli maaliton ja ratkaisu haettiin rangaistuslaukauksilla. Suomen laukojat Petrus Palmu, Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi jäivät maaleitta ja näin Venäjä vei voiton. 

Leijonien maaleista varsinaisella peliajalla Vainion lisäksi vastasivat Laine, Palmu ja Vili Saarijärvi. Parhaana palkittiin Arttu Ruotsalainen.

 

Turnauksen tilastot löytyvät täältä.

Viimeksi muutettu lauantai, 08 helmikuu 2014 08:44

Etsi sivustolta