sunnuntai, 11 huhtikuu 2010 01:00

U17-maajoukkueelle niukka tappio päätösottelussa

Kirjoittanut

Kolmoismaaottelun viimeinen taisto käytiin sunnuntai-iltana Oulussa. Ennen tätä ottelua puntit olivat tasoissa. Oulun ottelussa pelattiin siis kunniasta. Kaksi ensimmäistä erää olivat Suomelle vaikeita, mutta kolmannessa erässä peli kulki. Suomi kuroikin Ruotsin kahden maalin johdon tasoihin ja meni vielä johtoonkin, mutta ottelun lopun hölmöilyt takasivat Ruotsille jatkoaikavoiton numeroin 4-3 (1-0, 1-0, 1-3, 1-0).


Avauserä oli tilanteiden suhteen tasainen. Suomella oli pienoisia vaikeuksia pelin avaamisessa ja muutenkin pelaaminen oli sekavaa. Samaa voi tosin sanoa ruotsalaisistakin. Kummallakin joukkueella oli muutama maukas maalipaikka. Ruotsi onnistui kerran ajassa 8.17, kun Pontus Åberg latasi P-pisteiden välistä kiekon Richard Ullbergin selän taakse. Suomen pakit pudottivat liikaa ja hyökkääjätkin unohtivat puolustamisen.

Ottelun toista erää Suomi hallitsi hienokseltaan. Viimeinen terävyys kuitenkin maalin edustalla puuttui. Ruotsi teki erän ainoan maalin. Suomi pelasi alivoimalla ja Ruotsin peli pyöri hyvin. Maali tuli harmittavalla tavalla, kun Ruotsin puolustaja Rasmus Bengtsson ampui ilman maskia ja kiekko livahti helposti Suomen maaliin. Suomi aloitti erän todella hyvin. Erän keskivaiheessa oli vaikeaa ja Suomi sai kaksi rangaistusta. Erän lopussa Suomi taas painoi hyvin pelin Ruotsin päätyyn.

Kolmanteen erään Suomi tuli ryminällä. Kaikki voimat, mitä oli jäljellä, pantiin peliin. Se tuottikin tulosta. Molemmista joukkueista oli yksi pelaaja jäähyllä. Suomi pyöritti peliä Ruotsin alueella. Puolustajien kautta kiekko ajautui maalin eteen Joel Armialle, joka vispasi kiekon maaliin. Jatkoa seurasi vajaan minuutin kuluttua, kun Suomi pelasi yhden miehen ylivoimalla. Patrik Parkkosen hyvästä avauksesta Miro Aaltonen ja Joel Armia pääsivät nopeaan hyökkäykseen ja maalintekijänä oli taas Joel Armia. Sen jälkeen Suomelle tuli heikompi jakso ja Ruotsi sai otetta pelistä. Ruotsin taas jäähyillessä Miro Aaltonen ampui Suomen 3-2 johtoon hyvällä siniviivalaukauksella. Ruotsin maalivahdin edessä oli melkoinen maski.  Ottelun loppu oli sitten Suomelta lepsua pelaamista ja Tomi Wileniuksen jäähyn aikana Sebastian Harila-Björkman iski reboundista Ruotsin tasoihin. Maali tuli ajassa 59.19. Puoli minuuttia ennen erän päätöstä Roni Rukajärvi joutui koukkimaan ja Suomi joutui taas alivoimalle. Erän lopun Suomi selvitti, mutta jatkoajalla ajassa 60.21 Ruotsi löi kiekon Suomen maaliin. Maalin teki Marcus Bohman paluukiekosta.

-  Alussa oli vaikeuksia, mutta lopussa parannettiin selkeästi. Kaksi viimeistä erää olivat meidän. Hyvä nousu kahden maalin tappioasemasta jopa johtoon. Kaikki pantiin peliin, mitä tässä vaiheessa oli voimia jäljellä, sanoi päävalmentaja Sami Aaltonen.

Maalivahdeista Richard Ullberg pelasi ensimmäisen ja Kimmo Meriläinen toisen. Tähän kolmanteen otteluun valmennusjohto valitsi maalivahdiksi Richard Ullbergin. Ullberg pelasi toisen maalin lipsahdusta lukuun ottamatta hyvin. Ullberg otti myös kaikki Finnkampeniin kuuluvat rankkarit kiinni. Suomen kakkoskenttä Jesse Huhtala – Miro Aaltonen – Joel Armia takasi sen, että Suomi pääsi pelaamaan voitosta. Henri Allen pelasi jälleen hyvin.

Palkintoraati palkitsi Suomen joukkueesta Joel Armian ja Ruotsilta Mika Zibanejadin.

Joukkueen kausi päättyi tähän otteluun. Joukkue haluaa kiittää kaikkia ystäviään ja tukijoitaan ja toivottaa kaikille hyvää loppukevättä ja tulevaa kesää.

Joukkueen johtoryhmä haluaa kiittää pelaajia, jotka ovat olleet 93-syntyneiden maajoukkueen mukana kausilla 2008-2009 ja 2009-2010. Yhteistyö on ollut hienoa ja monia uusia asioita on opittu näiden kahden vuoden aikana. Matka jatkuu ja vaatimukset kovenevat. Haasteita siis riittää tulevillekin kausille.

Etsi sivustolta