keskiviikko, 27 lokakuu 2010 13:23

Sveitsi testaa alle 17-vuotiaiden maajoukkueen Vierumäellä

Kirjoittanut

Jussi Tapola on alle 17-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja.

Alle 17-vuotiaiden maajoukkue kohtaa loppuviikosta Sveitsin kolmessa maaottelussa. Finnair-turnauksen ottelut pelataan torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Vierumäelle on kutsuttu kolme joukkueellista nuoria Leijona-pelaajia. 60 pelaajan ryhmästä koostetut joukkueet asettuvat kukin vuorollaan testaamaan Sveitsin tason - ja omansa.

- Tulevana viikonloppuna ytimessä on pelaaminen. Vierumäellä on yhteensä neljä joukkuetta, joten pelejä saadaan kaikille päiville, alle 17-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Jussi Tapola sanoo.

Kukin joukkue pelaa leirin aikana kerran kahta muuta joukkuetta vastaan. Lisäksi jokainen joukkue kohtaa kertaalleen Sveitsin alle 17-vuotiaiden maajoukkueen.

Sveitsi on Leijonille oiva mittari. Vastaan asettuu taitava ja hyvin luisteleva joukkue. Viime kaudella maat kohtasivat 16-vuotiaissa kerran, Suomi oli niukasti parempi maalein 5-3.

- Sveitsin kärkiyksilöt ovat hyviä kansainvälisen tason pelaajia. Joukkue ei ole isokokoinen, mutta se luistelee hyvin ja maalivahtipeli toimii, Tapola arvioi.

Alle 17-vuotiaiden ikäluokassa Kanada, USA ja Ruotsi ovat tämän hetken kärkimaat. Seuraavassa ryhmässä lienevät Suomen lisäksi Venäjä, Tshekki, Slovakia ja Sveitsi.

- Toivon, että loppuviikon aikana löydämme ison potentiaalin omaavia tulokkaita varsinaiseen maajoukkueryhmään. Pelaajille tämä viikonloppu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden nähdä, missä he tällä hetkellä menevät, millä osa-alueilla on parannettavaa, Tapola sanoo.

Pari viikkoa Finnair-turnauksen jälkeen alle 17-vuotiaiden maajoukkue matkustaa maaotteluleirille Tshekkiin. Ohjelmassa on kolme otteua isäntämaata vastaan. Joukkue Tshekin-matkalle julkistetaan ensi tiistaina.

Finnair-turnauksen maaottelut:
To 28.10. klo 19:00 Suomi-Sveitsi
Pe 29.10. klo 16:30 Suomi-Sveitsi
La 30.10. klo 10:00 Suomi-Sveitsi

Finhockey.fi:n tulospalvelu seuraa otteluita reaaliajassa.

Etsi sivustolta