maanantai, 11 helmikuu 2019 17:10

Kolme pointtia U16:n Ruotsi-pelistä plus turnauksen yhteenveto – "Kuulumme ehdottomasti ikäluokan eurooppalaiseen kärkeen"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomen joukkue tervehti yleisöä Pieksämäellä perjantai-illan voitokkaan Tshekki-ottelun jälkeen. Suomen joukkue tervehti yleisöä Pieksämäellä perjantai-illan voitokkaan Tshekki-ottelun jälkeen. Pasi Mennander

Mitkä asiat nousivat esille alle 16-vuotiaiden poikien kotiturnauksen viimeisessä pelissä? Tässä kolme näkökulmaa sunnuntain Ruotsi-otteluun, joka päättyi Ruotsin 3–1-voittoon (2–0, 0–0, 1–1). Ottelu pelattiin Mikkelissä.

1. "Yleensä turnauksen kolmas ottelu mittaa vahvasti joukkueen toimintaa. Mikä on joukkueen ilme, sitoutuminen sekä sen arvot toimintaa kohtaan? Nämä asiat herkästi paljastuvat kolmannen ottelun perusasioiden suorittamisessaa. Tappiosta huolimatta Ruotsi-ottelu osoitti, että U16-maajoukkueellamme nämä asiat ovat hyvällä mallilla. Arvot, tekeminen ja sitoutuminen joukkuetta ja omaa pelaamista kohtaan ovat vahvalla tasolla."

2. "Kun kaksi tasaista joukkuetta kohtaa, marginaalit ovat pienet. Ottelun ratkaisu pitää hakea hyvinkin pienistä asioista. Tässä ottelussa molemmat joukkueet onnistuivat kerran ylivoimalla, mutta Ruotsi myös kerran tasakentällisin, hyvän laukauksen ja maalinedustapelaamisen kautta. Maalinteon tukitoimet olivat hyvin vahvassa osassa ratkaisumaalissa. Kolmannen maalinsa Ruotsi teki sitten tyhjiin."

3. "Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Suomella on kolme voittoa, Ruotsilla nyt yksi. Kaikki ottelut ovat olleet tasaisia. Yhdessä voitto-ottelussa olimme pelillisesti selvästi parempia, mutta kahdessa muussa voitossamme ottelu ratkesi vahvaan sitoutumiseen perusasioihin: puolustamiseen, hyvään maalivahtipeliin, haluun voittaa ratkaisevat hetket ja hyödyntää momentumit. Nämä samat asiat tulivat esille myös tässä Ruotsin voittamassa ottelussa. Ruotsi selvästi halusi voittaa tämän kohtaamisen, koska heillä oli kolme tappiota alla. Asenteen merkitystä ei voi koskaan väheksyä."

"Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Tshekki pelaavat samassa turnauksessa uudelleen huhtikuussa. Venäjällä pelattava neljän maan turnaus päättää tämän U16-kauden. Voimme lähteä turnaukseen hyvillä mielin, sillä olemme osoittaneet, että kuulumme ehdottomasti ikäluokan eurooppalaiseen kärkeen. Päivän tekeminen ratkaisee, lisäksi yksittäisiltä pelaajilta vaaditaan huippusuorituksia puolustus- ja hyökkäämispelaamisessa. Lähtökohdat huhtikuun turnaukseen näyttävät ääriommäisen hyviltä."

Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimii otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Ottelun Suomi–Ruotsi tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt