lauantai, 29 joulukuu 2018 19:22

U16 taisteli hienon voiton Sveitsistä - Kolme pointtia lauantain ottelusta

Kirjoittanut Toimitus
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Mitkä asiat nousivat esille alle 16-vuotiaiden poikien Saksan turnauksen keskimmäisessä pelissä? Tässä kolme näkökulmaa Sveitsi-otteluun, joka päättyi Suomen 3-2-voittoon (0-0 , 2-1 , 1-1).

1. ”Turnaustilanteissa eri joukkueilla panokset ovat vähän erilaiset. Sveitsin joukkue oli ensimmäisessä pelissä hävinnyt niukasti Slovakialle, kun taas Suomi oli voittanut Saksan selvin numeroin. Sveitsillä oli pelissä nk. pakkovoitto ajatellen turnausvoittoa ja hyvää sijoitusta, mikä näkyi Sveitsin latauksessa koko 60 minuuttia. Joukkue taklasi, kamppaili ja teki kaikkensa sen eteen, jotta olisi pystynyt voittamaan ottelun. On luonnollista, että lähtökohdat luovat tilanteisiin erilaisia painotuksia.”

2. "Joukkueen kokoonpanossa oli tällä kertaa suurimmat muutokset verrattuna aikaisempiin otteluihin. Kansainvälisissä peleissä joukkueen on kuitenkin pystyttävä mukautumaan erilaisiin rooleihin tilanteen ja vastustajan mukaan. Tämäkin on pitkässä juoksussa asia, joka pitää pystyä oppimaan, jotta joukkue saa itsestään maksimaalisen suorituksen irti.”

3. ”Voittamaan oppii vanhan sanonnan mukaan vain voittamalla otteluita. Se ei ihan pidä paikkansa, vaan tiukkoja otteluita pitää pystyä kääntämään voitoksi erilaisten asioiden kautta. Taustalla on joukkuetaktiikkaa, mutta myös henkilökohtainen taktinen ymmärrys, halu ja kyky toteuttaa asioita paineen alla. Lauantaina halusimme voittaa ottelun, mutta raadollista kyllä, seuraava haaste oli edessä heti seuraavana aamuna. Sunnuntain aikaisin alkavassa päätösottelussa ratkotaan turnausvoitto.” 


Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimii otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Suomi pelaa Saksan turnauksen viimeisen ottelunsa sunnuntaina, ottelu alkaa klo 11 Suomen aikaa. Vastaansa Suomi saa sunnuntaina Slovakian.

- 29.12. Sveitsi-ottelun tilastot Tulospalvelussa
- U16 Saksan turnauksen tapahtumasivu (ohjelma, tilastot ja tulokset)

Olet nyt

Lisää U16-uutisia