sunnuntai, 16 joulukuu 2018 23:26

U16 kaatoi Ruotsin kolmannen kerran - Kolme pointtia U16:n Finnkampenin päätöspelistä: "Loistava suoritus joukkueelta"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
U16 Kajaanin maisemissa. U16 Kajaanin maisemissa. Hannu Saintula

Suomi voitti alle 16-vuotiaiden poikien kolmiosaisen Finnkampenin puhtaasti otteluvoitoin 3-0. Sunnuntaina Kajaanissa pelattu kolmas Suomi–Ruotsi-ottelu päättyi Suomen 5-3-voittoon. Mitkä asiat nousivat esille ottelusarjan viimeisessä pelissä? Tässä kolme näkökulmaa otteluun ja koko tapahtumaan.

1. "Kolmen ottelun sarjoissa viimeinen peli antaa parhaimman kuvan joukkueiden tekemisestä. Säilyykö vahva pelaamisen jänne? Pystyykö joukkue kehittämään peliään ottelusarjan aikana? Tavoitteena on, että ottelusarjan viimeinen ottelu on myös paras peli. Se kouluttaa pelaajia turnauksiin, joissa viimeisessä ottelussa ratkaistaan mestaruus."

2. "Suomi ja Ruotsi kohtasivat tässä ikäluokassa ensimmäisen kerran. Vastustajaa ei tunnettu juuri lainkaan. Vastustajan pelitavan lukemisella oli iso merkitys ottelusarjan edistyessä. Pelaajien pitää yhteistyössä valmennuksen kanssa reagoida asioihin, oppia tuntemaan vastustajan vahvuuksia esimerkiksi aloituksissa. Pelaajien pitää olla oppimishaluisia, älykkäitä ja heidän on pystyttävä reagoimaan nopeasti. Tällä osa-alueella Suomi oli tässä ottelusarjassa vahvoilla, valmennuksen ja pelaajien yhteistyö oli laadukasta."

3. "Tapahtuman järjestäneet paikkakunnat ansaitsevat erityismaininnan. Kajaanissa ja Iisalmessa ei viime vuosina ole maaotteluita juuri pelattu. Joukkueemme haluaa antaa tunnustuksen järjestäville organisaatioille, yleisölle sekä kaikille muille, jotka ottivat osaa tapahtumaan. Järjestelyt oli hoidettu äärimmäisen tyylikkäästi ja yleisö oli otteluissa vahvasti mukana. Nuorille pelaajille on äärimmäisen tärkeää, että tiukoissa kansainvälisissä väännöissä on kotikatsomon tuki. Tätäkin kautta kolmeen voittoon päättynyt turnausrupeama oli joukkueeltamme loistava suoritus. Tästä on hyvä jatkaa kohti joulun jälkeen Saksassa pelattavaa turnausta."

Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimii otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Suomi lähti otteluun
Finnkampen tulospalvelussa
U16:n kaikki uutisotsikot Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U16-uutisia