sunnuntai, 16 joulukuu 2018 12:46

U16:n Topias Vilénin resepti Finnkampenin päätöspeliin: "Maalinteko, jämäkkä puolustus ja hyvä maalivahtipeli!" - Suomi-Ruotsi kello 14:00

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Topias Vilén. Topias Vilén. Pasi Mennander

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa sunnuntaina kello 14 Kajaanissa alkavassa ottelussa Ruotsin. Kyseessä on kolmiosaisen Finnkampenin päätöspeli. Suomi on voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista maalein 7-6 ja 3-2.

- Ruotsi oli tänään aika fyysinen, siihen piti olla valmis. Mutta vastasimme siihen joukkueena hyvin, puolustaja Topias Vilén sanoi lauantain 3-2-voiton jälkeen.

Ruotsi pelasi aktiivisesti ja oli paljon kiekossa. Vilénin mukaan ajatus oli pidettävä tiukasti puolustusalueen puolustuspelaamisessa.

- Nyt ei päässyt hyökkäysalueelle tekemään taikojaan. Jouduimme puolustamaan pidempiäkin pätkiä omissa. Piti puolustaa tarkoin keskustaa, jotta vastustaja ei päässyt tehokkaammalle alueelle maalintekoon.

Finnkampen pelataan tiukkaan tahtiin, kolme ottelua vajaassa kahdessa vuorokaudessa. Lauantain toiseen osaotteluun valmistautuminen sujui hyvin.

- Valmistauduin samalla tavalla kuin ensimmäiseenkin peliin. Vähän väsymys painoi, mutta henkisesti sain ladattua itseni hyvin. Olin valmis.

Vilén määrittää omaksi vahvuudekseen puolustuspelin jämäkkyyden. Se on yksi asia, joita hän korostaa myös sunnuntain kolmanteen otteluun valmistauduttaessa.

- Maalinteko, jämäkkä puolustus ja hyvä maalivahtipeli ovat vahvuuksiamme sunnuntaina.

Finnkampenin päätöspeli Suomi-Ruotsi pelataan sunnuntaina Kajaanissa alkaen kello 14:00. Ottelusta on suora lähetys Leijonien verkkopalvelussa.

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia