sunnuntai, 16 joulukuu 2018 12:04

Kolme pointtia U16:n lauantain voitokkaasta Ruotsi-ottelusta: "Pelaajilla on luottoa omaan tekemiseensä"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
U16 valmistautui lauantain otteluun aamuverkalla Kajaanin linnan raunioilla. U16 valmistautui lauantain otteluun aamuverkalla Kajaanin linnan raunioilla. Hannu Saintula

Suomi johtaa alle 16-vuotiaiden poikien Finnkampenia kahden pelin jälkeen voitoin 2-0. Mitkä asiat nousivat esille alle 16-vuotiaiden poikien Ruotsi-otteluiden sarjan toisessa pelissä? Tässä kolme näkökulmaa Suomen 3-2-voittoon päättyneeseen otteluun.

1. "Jääkiekko-ottelun 60 minuutin sisällä on erilaisia hetkiä. Vahva joukkue selvittää vaikeat hetket ja hyödyntää saamansa momentumit. Välillä joukkue voi olla pahastkin köysissä, kuten eilen kolmannessa erässä olimme, mutta kun pelaajat tietävät, mitä ollaan tekemässä ja uskovat siihen, lopputulos on pääsääntöisesti hyvä."

2. "Kansainvälisissä peleissä maalintekopaikkoja syntyy vähän. Kun paikka tulee, siitä pitää tehdä. Toisaalta maalivahtipelin pitää kansainvälisellä tasolla olla äärimäisen laadukasta. Lauantaina maalivahtimme antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Sitä kautta positiivinen lopputulos oli mahdollinen."

3. "Nopeatempoisissa ja lyhyellä aikajaksolla pelattavissa turnauksissa hyvä joukkue kasvaa yhteen ja tekee asioita, jotka edistävät pelin ja yhteisöllisyyden kehittymistä. Joukkueessamme alkaa näkyä, että pelaajilla on luottoa omaan tekemiseensä. Pelaajat ovat ylpeitä siitä, että he ovat Suomen maajoukkueen jäseniä. He tekevät asioita omilla vahvuuksillaan ja vievät peliä näin eteenpäin."

Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimii otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Suomi lähti otteluun
Finnkampen tulospalvelussa
U16:n kaikki uutisotsikot Leijonat.fi:ssä

Finnkampenin päätöspeli Suomi-Ruotsi pelataan sunnuntaina Kajaanissa alkaen kello 14:00. Ottelusta on suora lähetys Leijonien verkkopalvelussa.

Olet nyt

Lisää U16-uutisia