lauantai, 30 joulukuu 2017 09:13

U16 joukkueenjohtajan raportti: Sveitsi nurin 7-4 – 12 pelaajaa pisteille

Kirjoittanut Mikko Palsola

Alle 16-vuotiaiden maajoukkue sai perjantain iltaottelussa vastaansa Sveitsin, jota 2002-syntyneiden suomalaispelaajien ikäluokka ei aiemmin ollut kohdannut.

Ottelun alku oli tunnustelua, mutta pikkuhiljaa Pikkuleijonat otti pelin haltuun. Ottelupalaverissa päävalmentaja Anssi Laine oli käynyt läpi edellisen päivän pelin puutteita ja nostanut esiin kaksi isoa puutetta hyökkäyspelistä: Voimakas maalille meno suorissa hyökkäyksissä ja maskipelaaminen hyökkäysalueen pelaamisessa. Nämä osa-alueet toimivatkin nyt selkeästi paremmin ja se näkyi myös tulostaululla, jonne Suomelle kirjattiin seitsemän tehtyä maalia.

Suomen hyökkääminen oli Sveitsiä vastaan tehokasta vaikka Sveitsi oli vastustajana selkeästi parempi joukkue kuin torstaina vastassa ollut Saksa. Sveitsi pyrki koko pelin ajan kääntämään peliä nopeasti ylöspäin, mikä tuotti välillä ongelmia Pikkuleijonien puolustamiselle. Sveitsi pystyi tekemään ottelussa neljä maalia, muttei missään vaiheessa päässyt kunnolla haastamaan Suomen hallintaa. Suomi johti ottelua jo 5-0 kun peliä oli pelattu 21.48. Ensimmäisen maalin Sveitsi pystyi tekemään kun ottelukello näytti 28.02. Tämän jälkeen johtoasemassa olleen Suomen ote hieman herpaantui, samoin kuin torstaisessa Saksa-pelissä, ja Sveitsi pääsi tekemään muutaman maalin.

Suomen maalissa pelasi uransa ensimmäisen maaottelun torjunut Eikka Kokkonen. Ottelu päättyi Suomen 7-4- voittoon ja tehopisteille pääsi 12 pelaajaa eli onnistujia oli paljon.

Joukkueen peli otti askelia eteenpäin, kuten turnauksissa tuleekin tapahtua. Lauantain Slovakia-peliin valmennus toivoo vielä monipuolisempaa hyökkäysalueen hyökkäyspeliä ja sitä kautta vastustajan vastaiskupelaaminen vaikeuttamista. Lauantain pelissä kyse on turnauksen voitosta ja se varmasti antaa Pikkuleijonille lisäpotkua. Haasteena on aikainen alkamisaika: Kiekko tippuu jäähän Suomen aikaa klo 11 ja joukkueelle jää todella lyhyt aika palautua perjantain Sveitsi-pelistä.

Kirjoittaja on alle 16-vuotiaiden maajoukkueen joukkueenjohtaja.

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia