lauantai, 16 joulukuu 2017 08:48

U16: Finnkampenin avausottelu venyi voittomaalikilpailuun

Kirjoittanut Mikko Palsola
Joel Blomqvist piti joukkuettaan pystyssä toisen erän vaikeina hetkinä. Kuva 22.10.2017 pelatusta Saksa-ottelusta. Joel Blomqvist piti joukkuettaan pystyssä toisen erän vaikeina hetkinä. Kuva 22.10.2017 pelatusta Saksa-ottelusta. Pasi Mennander

Alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti perjantaina kolmen maaottelun sarjan Ruotsia vastaan. Nyköpingissä pelattu Finnkampenin avauspeli päättyi Ruotsin 4-3-voittoon. Ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta.

Pikkuleijonat sai otteluun räjähtävän startin ja ajassa 2.19 tilanne oli jo 2-0 Suomelle, maalintekijöinä Topias Kaski ja Matias Rajaniemi.

Heti tämän jälkeen Ruotsi pääsi kaventamaan ja näytti siltä, että tässä pelissä nähdään maali-iloittelu. No näinhän ei sitten käynyt vaan vasta kolmannen erän alussa pikkuleijonat siirtyi 3-1-johtoon Topi Niemelän viivalaukauksella.

Ruotsi kavensi vain pari minuuttia tästä ja pystyi tasoittamaan ottelun kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

Jatkoajalla molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan vielä ylivoimaa, mutta kumpikaan ei onnistunut maalinteossa. Ruotsi oli sitten onnekkampi voittolaukauskilpailussa ja voitti näin maalein 4-3.

Ensimmäinen erä oli pelillisesti tasainen. Ruotsi yritti fyysisellä pelillä horjuttaa Pikkuleijonien peliä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Pelin tempo oli kova ja kovia taklauksia viljeltiin molemmin puolin. Oli hienoa nähdä, miten pojat eivät säikähtäneet Ruotsin pelitapaa vaan uskalsivat pelata omaa peliä. Hieman hermostunutta peli toki oli ja se näkyi useina huonoina syöttöinä tai huonoina syötön vastaanottoina.

Toinen erä oli selkeästi Ruotsin, mutta maalivahti Joel Blomqvist piti joukkuetta pystyssä vaikeina hetkinä ja antoi näin mahdollisuuden voittaa pelin. Iso kaukalo aiheutti selkeästi vaikeuksia Pikkuleijonille ja Ruotsi pääsi pyörittämään peliä Suomen päädyssä ja sitä kautta meidän oma peli jäi vajaaksi. Kuitenkin joukkue taisteli ja pääsi erätauolle edelleen maalin johdossa.

Kolmas erä oli Pikkuleijonien paras, vaikka hävisimme sen. Joukkue pystyi lisäämään luistelua ja pääsi paremmin pelaamaan peliä ylöspäin mikä taas vaikeutti Ruotsin karvauspelaamista. Se ei vielä riittänyt voittoon, mutta oli selkeä osoitus siitä minkälaista peliä joukkue pystyy parhaimmillaan pelamaan. Johtoasemassa ei vetäydytty vaan pyrittiin hyökkäämään rohkeasti.

Lopulta joukkue siis taipui voittomaalikilpailussa. Päävalmentaja Anssi Laine oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja tapaan miten joukkue reagoi vastustajan fyysiseen peliin. Lauantaina pelit jatkuvat kello 16:00 Suomen aikaan.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Aatu Räty.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Suomi lähti otteluun
Finnkampenin tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Ottelun tallenne maksullisessa SvenskHockey.TV:ssä

 

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia