sunnuntai, 23 lokakuu 2016 09:35

U16:n päävalmentaja Mika Marttila: ”Jokainen erä ja voitto on ansaittava”

Kirjoittanut
Päävalmentaja Mika Marttila (keskellä). Päävalmentaja Mika Marttila (keskellä). Pasi Mennander

Alle 16-vuotiaiden poikien Saksa-otteluiden sarjan toinen osaottelu lauantaina antoi Suomen joukkueen pelaajille arvokasta kokemusta kansainvälisestä jääkiekosta.

- Ensimmäisestä erästä jäi tosi hyvä fiilis. Pelin rakenne, yhdessä pelaaminen, hyökkäysvauhti, nälkäinen päättäminen ja puolustaminen viisikkona oli hyvää, päävalmentaja Mika Marttila sanoi Suomen 4-3-voittoon päättyneen pelin jälkeen.

Avauserän jälkeen Saksa nousi taistelemaan voitosta viimeistelemällä tehokkaasti vähistä paikoistaan.

- Kaikki uudet erät pitää ansaita uudestaan. Joskus kiekko pomppii vähän huonosti ja vastustaja saa maalin, joka muuttaa pelaajien ajatusta. Sen jälkeen saatetaan hieman jähmettyä. Nyt kävi vähän näin, Marttila jatkoi.

- Onnittelin pelin jälkeen pukukopissa poikia ensimmäisestä maaottelusta. Siitä pitää nauttia ja ottaa ottelusta mukaan ne hyvät asiat. Hyvä ensimmäinen erä ja vaikeammatkin vaiheet antoivat oppia, joka jatkossa vie meitä eteenpäin.

- Kansainvälisissä peleissä voitto on aina ansaittava. Saksalla on yritteliäs ja luisteluvoimainen joukkue, joka viimeistelee  saamistaan paikoista hyvällä prosentilla. Sunnuntain ottelussa meidän on taas ansaittava.

Saksa-otteluiden sarjan päätöspeli käynnistyy Vierumäen jäähallissa sunnuntaina kello 11:00. Ottelusta on verkossa suora Leijonat-Live -lähetys.

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia