maanantai, 17 lokakuu 2016 17:18

U16:n päävalmentaja Marttila: ”Taustatyöt tehty huolella”

Kirjoittanut Petteri Ikonen

Alle 16-vuotiaissa maajoukkueeseen tyrkyllä olevien pelaajien joukko on vielä erittäin suuri, ja maajoukkuevalintojen tekemisen voisi luulla olevan haastava prosessi. Taustatyöt on tehty erittäin huolellisesti.

- Ikäluokan ensimmäinen ison kattauksemme näimme viime maaliskuussa Pohjola-leirillä, josta valitsimme 4+40 pelaajaa toukokuun testi- ja jääleirille. Siellä saimme pojista hyvää informaatiota, missä tällä hetkellä mennään, päävalmentaja Mika Marttila kertoo.

- Heinäkuussa olimme Vierumäellä viisi päivää jääleirillä, jolle valitsimme 4+25-kokoisen ryhmän. Välissä oli vielä ikäluokan huipuille suunnattu Future Olympic Lions -leiri, jossa mukana oli neljä maalivahtia ja kymmenen kenttäpelaajaa.

Tämän kauden aikana päävalmentaja Marttila on katsonut noin kolmekymmentä peliä, joissa mukana on ollut 2001-ikäluokan pelaajia. Lisäksi hän on tehnyt seitsemääntoista C-nuorten SM-sarjan seuraan seurakäynnit, joiden yhteydessä on tutustuttu pelaajien arkeen ja harjoitteluun.

- Joukkuetapaamisen kautta on 170:lle ikäluokan pelaajalle levitetty sanaa, mitkä ovat U16-maajoukkueen pelaajan vaatimukset ja tarkkailtavat asiat. Lisäksi seuravalmentajien kanssa on keskusteltu oman joukkueen potentiaalisista pelaajista ja heidän ominaisuuksistaan. Joten työt on tehty huolella jo ennen valintoja, Marttila päättää.

”Suomi-kiekon painopisteiden tulee näkyä”
Leijonat-Live tarjoaa Saksa-peleistä suorat lähetykset
• Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen pelaajaluettelon löydät täältä

 

Otteluohjelma:
Pe 21.10. 18:30 Suomi A - Saksa
La 22.10. 16:00 Suomi B - Saksa
Su 23.10. 11:00 Suomi   - Saksa

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia