tiistai, 16 helmikuu 2016 12:40

U16 // Joukkueenjohtajan raportti: Kanada karkasi ottelun alussa - ”Saimme arvokasta kokemusta”

Kirjoittanut Pekka Peltola

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen olympiataival sai jatkoa maanantaina, kun Leijonat kohtasi Kanadan Lillehammerissa.

Kanada sai otteluun lentävän lähdön kahden nopean osuman turvin. Aidan Dudas ja Conor Roberts pääsivät tekemään maalin mieheen.

Päävalmentaja Tommi Niemelä otti aikalisän ajassa 2.20 ja Suomi ryhdisti pelaamistaan. Kanada otti kaksi rangaistusta peräkkäin ensimmäisen erän loppupuoliskolla ja Suomi pääsi pyörittämään ylivoimaa. Ajassa 12.03 Toni Utunen sai kiekon viivaan ja ampui tarkasti kiekon aivan ylänurkkaan.

 

Toni Utunen teki Suomen ainoan maalin.

Toinen erä alkoi Kanadan komennossa. Suoran hyökkäyksen päätteeksi Luka Burzan siirsi vaahterapaidat kahden maalin johtoon kun toista erää oli pelattu 1.03. Erässä ei sen jälkeen täysosumia nähty. Erä oli sitäkin rikkonaisempi useiden jäähyjen sävyttämänä.

Kolmannessa erässä Kanada osui vielä kahdesti ja loppulukemiksi merkittiin Kanadan 5-1-voitto (2-1, 1-0, 2-0).

Päävalmentaja Tommi Niemelä arvioi ottelun kulkua seuraavasti:
- Alku oli rehellisesti sanoen heikko. Pelivalmiudessa kiekon tippuessa jäähän emme onnistuneet. Vastustaja pääsi liian nopeasti 2-0-johtoon. Paransimme pelin sisällä ja meillä oli hyvät tontit tulla toisessa erässä peliin mukaan. Saimme arvokasta kokemusta fyysisestä ja todella kovavauhtisesta pelistä. Puolustuspelaamisen vaatimukset näissä peleissä on korkealla.

 

Päävalmentaja Tommi Niemelä.

Kanadan maalissa pelanneelle Alexis Gravelille merkittiin 24 torjuntaa ja Suomen Justus Annunen venyi kiekon eteen 23 kertaa. 

Turnaus jatkuu tiistaina kello 17:00 Norjan aikaan, kun Suomi kohtaa Kristins Hallissa naapurimaa Venäjän.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

 

 

Etsi sivustolta