maanantai, 13 huhtikuu 2015 00:21

U16 otteluraportti: Vahva alku siivitti Suomen voittoon kauden päätöspelissä - ”Uudet haasteet jo edessä”

Kirjoittanut
Miro Heiskanen valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Miro Heiskanen valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Jukka Salminen

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue pelasi kauden viimeisen ottelunsa sunnuntaina Venäjän Dmitrovissa. Vastassa oli Tshekki, jota Suomi ei ollut tällä kaudella voittanut kertaakaan. Tuo tilasto korjattiin nyt hienosti. Tässä joukkueenjohtaja Mikko Palsolan raportti!

Sunnuntaiaamu ja aurinko paistaa, lämmintä yli 15 astetta. Joukkue aloitti perinteidensä mukaisesti valmistautumisen päivän otteluun pihaleikeillä. Tänään vuorossa oli polttopallo, töpselihippa ja ambulanssihippa.

Vastassa oli tänään Tshekki, jolle hävisimme Riihimäellä 0-4. Leijonilla oli siis kana kynittävänä. Kauden aikana Tshekki on joukkue, jota emme olleet pystyneet voittamaan.

Joukkue aloitti ottelun todella räväkästi. Leijonat painoi pelin Tshekin päätyyn heti ensimmäisessä vaihdossa.

Erän puolivälissä Suomen ensimmäinen ylivoima tuotti tulosta ja hienon kuvion päätteeksi Linus Nyman ampui kiekon lähes tyhjään maaliin. Minuutti tästä ja Joni Ikonen teki soolon päätteeksi vanhanaikaisella 2-0. Kolmannen maalin Leijonat teki aivan erän loppuun, eli ensimmäinen erä meni Suomelle maalein 3-0. Laiva oli nyt siis hyvässä myötätuulessa liikkeellä. Kuvaavaa oli, että Tshekki sai ensimmäisen laukauksensa aikaiseksi, kun pelikellossa oli jo 15 minuuttia.

Toinen erä alkoi kuten usein hyvän erän jälkeen. Leijonien liike oli jäänyt koppiin ja Tshekki  pääsi peliin mukaan.

Heti erän alkuun syntyi ylivoimalla 3-1-kavennus ja Tshekki jälleen mukana pelissä. Onneksi Leijonat sai toisen ylivoiman nopeasti kavennusmaalin jälkeen ja ylivoima toimi. Aleksi Heponiemen laukaus meni hieman onnekkaasti tshekkipelaajan kautta maaliin.

Erän loppu meni tasaisissa merkeissä, vaikka Leijonien viisikkopelaaminen ei ollut totutulla tasolla. Tarjonnat olivat vajaita ja puolustajat eivät avanneet peliä riittävän nopeasti.

Aivan erän lopussa Tshekki teki onnekkaasti toisen maalin, kun Leijonien pelaaja törmäsi tuomariin. Tshekki sai tilanteessa 3-1-hyökkäyksen ja lopulta maalin. Maalin jälkeen tuomari kävi pyytämässä anteeksi tapahtunutta.

Kolmannessa erässä Leijonat pelasivat todella järkevästi ja pitivät Tshekit poissa maalipaikoilta. Kuvaavaa Tshekin antautumisesta oli se, että joukkue ei ottanut edes maalivahtia pois viimeisellä minuutilla, vaikka saivat ylivoiman. Leijonat siis voittivat ottelun 4-2 ja näin kauden aikana kaikki vastustajat oli nyt voitettu.

Ruotsi hävisi sunnuntaina Venäjälle 1-5 ja se tarkoitti sitä, että Leijonat sijoittui turnauksessa toiseksi Venäjän jälkeen. Miro Heiskanen valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

Päävalmentaja Juuso Nieminen totesi, että toivottavasti pelaajat ymmärtävät, millaisen voimavaran he omaavat ja mihin he pystyvät turnaustapahtumissa. Kauden aikana tapahtumiin osallistui 71 pelaajaa.

Kausi siis päättyi voittoon, mutta pelaajilla ei ole kuin kolme viikkoa taukoa. Toukokuun alussa noin 30 pelaajaa kokoontuu Vierumäelle testileirille. Uudet haasteet ovat siis edessäpäin.

Tälle ikäluokalle on jo syntynyt monta tarinaa, mutta nyt on uusien tarinoiden aika. Jokainen tarina vahvistaa tämän ryhmän matkaa ja aika näyttää mihin se johtaa.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

 

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

Etsi sivustolta