maanantai, 28 tammikuu 2013 12:44

U16: Täältä tullaan, Venäjä!

Kirjoittanut Hannu Laine

Suomen nuorin ikäkausimaajoukkue pelaa ensi viikolla ensimmäisen perinteisen neljän maan turnauksensa. Vastassa ovat Venäjä, Tshekki ja Ruotsi.

Alle 16-vuotiaiden maajoukkue on pelannut tällä kaudella ahkerasti. Lokakuussa ohjelmassa oli kolme ottelua Saksaa vastaan. Joulukuussa Kalle Kaskisen suojatit kohtasivat ensin Ruotsin kahdessa harjoitusottelussa ja sen jälkeen joukkue osallistui Nordic Cupiin, jossa Ruotsin lisäksi vastassa olivat Tanska ja Norja. Tuon turnauksen Suomi voitti.

Joulun jälkeen ykkösjoukkue matkusti Kanadaan Quebec Cupiin, josta oli tuomisina kolmas sija. Montrealissa pelatussa turnauksessa vastassa oli Hockey Quebecin ”U16 maajoukkue”, sekä Quebec Midget AAA-sarjan 1996-syntyneistä pelaajista koottu All Stars -joukkue Etoiles, sekä sekä saman sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Grenadiers. Suomi voitti turnauksessa kolme ottelua ja hävisi yhden.

Samaan aikaan Suomen ”haastajajoukkue” isännöi omaa turnaustaan Kisakalliossa.

- Venäjälle matkaava joukkue on koottu käytännössä niin, että mukaan lähtee kolme kentällistä ”vakiokasvoja” ja yksi kentällinen Kisakalliossa onnistuneita haastajajoukkueen pelaajia, Kaskinen kertoo.

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

Etsi sivustolta