sunnuntai, 22 tammikuu 2012 17:30

Olympiakomitean otteluraportti: Suomi voitti historiallisen olympiakullan

Kirjoittanut

120122_YOU_Halli_Jaakko_SariTuunainen.jpg

Suomen nuoret alle 16-vuotiaat leijonat voittivat jääkiekkokullan kaikkien aikojen ensimmäisissä talvilajien Nuorten Olympialaisissa Innsbruckissa. Tässä Suomen Olympiakomitean toimittama raportti finaalipelistä!


Kolmen erän jälkeen tilanne oli tasan 1-1 ja jatkoeräkään ei tuonut ratkaisua. Voittomaalikilpailussa Suomen sankareiksi nousivat Manu Honkanen ja Kasperi Kapanen tehden tarvittavat osumat ja maalivahti Kaapo Kähkönen torjuen kahden ensimmäisen venäläisen yritykset.

Ensimmäiset kaksi erää Venäjä hallitsi peliä. Hyvistä tilanteista huolimatta naapurimaa pystyi tekemään vain yhden maalin. Suomen maalilla Kaapo Kähkönen piti Suomen pelissä mukana kerta toisensa jälkeen. Suomellakin oli paikkansa. Venäjä tarjosi Suomelle mahdollisuuksia jäähyjen muodossa, mutta maaliin saakka kiekkoa ei saatu. Myös Suomi selvitti kahden minuutin 3-5 alivoiman toisessa erässä ilman takaiskuja.

120122_YOG_maalintekijat_Hopponen_Honkanen_Kapanen.jpgPeli tasoittui kolmannessa erässä ja kaivatun tasoituksen iski Waltteri Hopponen, kun Suomi pelasi ilman maalivahtia. Peliä oli tuolloin jäljellä enää minuutti ja kaksi sekuntia.

Jatkoerä tarjosi muutaman jännityshetken, muttei ratkaisua.

Voittomaalikilpailu oli suomalaisten näytös. Manu Honkanen ja Kasperi Kapanen viimeistelivät kylmäpäisesti ja maalissa Kaapo Kähkönen torjui kahden ensimmäisen venäläislaukojan yritykset. Kultajuhlat saivat alkaa. Suomi voitti kaikkien aikojen ensimmäisen Nuorten Olympialaisten jääkiekkokullan.

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

Etsi sivustolta