sunnuntai, 13 helmikuu 2011 00:38

Valmentaja Marttila: "Suomen hermokontrolli piti"

Kirjoittanut

Tanus_Jonatan_U16_11022011.jpg

Alle 16-vuotiaiden valmentaja Mika Marttila kiitteli joukkueensa pelikuria lauantain Venäjä-voiton jälkeen.


- Tunnetaso oli ottelussa varsin korkealla, mutta Suomen joukkueessa se ei missään vaiheessa mennyt yli, Marttila totesi.

Venäjä-pelistä tuli juuri sellainen mitä etukäteen odotettiinkin. Tiedettiin, että edessä on intensiivinen ja vauhdikas ottelu, ja niin myös kävi. Koko ottelun ajan jäällä taisteltiin tilasta ja ajasta ja pelin luonne oli hyvin fyysinen.

Suomen valmennusjohto korosti ennen ottelun alkua erikoistilannepelaamisen merkitystä. Erikoistilanteilla ottelu ratkaistiinkin, sillä Suomen maaleista kolme syntyi ylivoimalla ja yksi alivoimalla. Venäjän toinen maali oli ylivoimamaali ja toisen Venäjä teki Suomen pelatessa ylivoimalla.

Kolmanteen erään lähdettiin Suomen johtaessa ottelua maalein 3-2. Erän alussa Venäjä selvitti Suomen 5-3-ylivoiman, jonka jälkeen ote pelistä siirtyi venäläisille.

Suomen kenttäpelaajien uhrautuva puolustuspelaaminen ja joukkueen parhaana pelaajana palkitun maalivahti Kevin Lankisen varmat torjunnat pitivät kuitenkin Suomen maalin koskemattomana. Lankinen torjui päätöserässä 18 kertaa.

Aivan ottelun lopussa Venäjä yritti tasoitusta ottamalla maalivahdin pois, mutta tilanne kääntyi Suomen eduksi, kun Juuso Ikonen riisti kiekon puolustusalueella ja laukoi sen keskialueelta tyhjään venäläismaaliin.

Suomen osalta turnaus päättyy sunnuntaina Ruotsi-otteluun. Päätösotteluun valmistautumisessa on tärkeää pystyä nollaamaan hyvä Venäjä-peli. Toisaalta lihashuoltoon, ravintoon ja lepoon liittyvät asiat on tehtävä huolellisesti.

Lue Suomi-Venäjä -pelin joukkueenjohtajan otteluraportti finhockey.fi:stä

Etsi sivustolta