perjantai, 23 elokuu 2019 19:46

Suomen tytöille niukka tappio Jihlavassa

Kirjoittanut
Suomen tytöille niukka tappio Jihlavassa Virpi Aralinna

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue taipui niukkaan 3-2-jatkoaikatappioon emäntämaa Tshekille Jihlavan neljän maan turnauksessa.

Suomen kapteeni Kiira Yrjänen löysi tappiosta huolimatta hyviäkin asioita ottelusta.

- Pelasimme ihan hyvin pelin, mutta pienet asiat ratkaisivat ottelun. Meillä oli paikkamme, mutta nyt pomppi kaverille.

- Paljon ensikertalaisia, mutta ylpeä voi olla, sillä jännitys ei näkynyt. Pidimme vauhtia pelissä ja pysyimme hyvin kiekossa – vain maalit jäivät puuttumaan, Yrjänen kertoo.

Suomen valmentaja Mira Kuisma oli joihinkin asioihin tyytyväinen mutta löysi myös parannettavaa.

- Tiukka peli, maalin peli. Mutta tuolla jäähymäärällä ei pysty välttämättä taistelemaan kansainvälisen pelin voitosta, joten lauantaina ja sunnuntaina pitää pystyä pysymään pois boksista.

- Hyvä ja vauhdikas peli. Paljon olimme opetelleet uusia asioita. Niistä osa näkyi, mutta osassa on vielä tekemistä. Nuorella joukkueella olemme liikkeelle, ja siihen nähden todella ennakkoluulotonta pelaamista – ylpeä saa olla pelaajista.

Maalintekoon Kuisma kaipasi kuitenkin terävyyttä ja totesi, että maalinteon tukitoimia ja kaksinkamppailupelaamista pitää pystyä petraamaan. Onnistujista päävalmentaja nosti esiin pari nimeä.

- Maalivahtipeli oli hyvää (Aino Laitinen) ja nuorista 05-ikäluokan Sanni Vanhanen pelasi todella ennakkoluulottoman ja hyvän pelin.


Tshekki – Suomi 3-2 (2-1, 0-0, 0-1, 1-0) ja

Suomen maalintekijät:
1-1 Havana Oona
2-2 Tervonen Nea

Torjunnat:
Aino Laitinen 10+8+3+0=21
Julie Pejsova 6+11+11+3=31

Suomen ottelut Jihlavassa jatkuvat lauantaina, Suomi saa klo 15.30 käynnistyvässä ottelussa vastaansa Venäjän. Ottelusta ei ole järjestäjien toimesta tarjolla verkkolähetystä.

Olet nyt

Lisää Tyttöleijonien uutisia

N18 Tyttöleijonat uutiset kausi kaudelta

Etsi sivustolta