maanantai, 29 heinäkuu 2019 00:14

Unkarin naisten maajoukkue liian kova pala Tyttöleijonille – "Hyvää vaihtelua leiriohjelmaan"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Tyttöleijonien joukkue asettui kuvaan ottelun päätyttyä. Tyttöleijonien joukkue asettui kuvaan ottelun päätyttyä. Pasi Mennander

Kuortaneella jää- ja testileirillä hikoilevalle Tyttöleijonien joukkueelle tuli lisäys leiriohjelmaan ottelun muodossa. Sunnuntai-iltana vastaan asettui Unkarin naisten maajoukkue, joka osoittautui paremmaksi maalein 4–2.

– Vähän sekava peli, mutta ihan mukiinmenevä heinäkuussa pelatuksi kauden ensimmäiseksi otteluksi, päävalmentaja Mira Kuisma tiivisti.

– Joukkueemme on uudistunut aika lailla viime kaudesta. Nuoremmat pelaajat pääsivät tänään antamaan näyttöjä, ja hyvin he pärjäsivätkin tuossa vauhdissa. Tuli sieltä onnistumisiakin.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen rungon muodostavat alkavalla kaudella vuonna 2002 syntyneet pelaajat. Vuonna 2003 syntyneitä pelaajia leirillä on mukana neljä, "nollanelosia" neljä ja "nollavitosia" kolme.

– Emme asettaneet tälle ottelulle oikeastaan mitään pelillisiä tavoitteita. Tiesimme, että ottelusta tulee sekava. Toki toivoimme, että hyökkäyspelaamisessa näkisimme asioita, joita olemme leirillämme harjoitelleet. Ehdimme kuitenkin käydä jäällä ennen ottelua vain kahdesti.

 

 

Unkari varmisti huhtikuussa nousunsa naisten MM-kisojen ylimmälle tasolle. Vaikka vastaan asettui naisten joukkue, asiaa ei Tyttöleijonien leirissä etukäteen juuri pohdittu.

– Emme me siitä hirveästi puhuneet ennen peliä. Fyysinen ero ei ollut kauhean iso. Toki meidän "nollavitosemme" ovat aika pieniä tirriäisiä, mutta vanhemmat pelaajamme ovat unkarilaisiin verrattuna jo aika lailla saman kokoisia. Unkari oli meille hyvä harjoitusvastustaja.

Tieto ohjelmaan lisätystä ottelusta tuli vain päiviä ennen perjantaina käynnistyneen leirin alkua.

– Tämä toi hyvää vaihtelua leiriohjelmaan. Oli kiva päästä pelaamaankin välillä, sillä kahdella edellisellä leirillämme on vain harjoiteltu. Vaikka tämäkin leiri painottuu testeihin ja harjoitteluun, oli hyvä päästä näkemään, missä pelimme menee tällä hetkellä.

Leiri jatkuu Kuortaneen lämmössä torstaille. Tarkoitus on mennä loppuun asti tiukkaan tahtiin.

– Leirin jälkeen likat pääsevät vähäksi aikaa kotiin. Sitten alkavat koulut ja normaali arki, Kuisma sanoi.

Unkarin naisten maajoukkue pelaa maanantaina Vierumäellä ottelun Suomen naisten maajoukkuetta vastaan. Ottelu alkaa kello 17:40.

Sunnuntain Suomi–Unkari-ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
 

Olet nyt

Lisää Tyttöleijonien uutisia