lauantai, 29 maaliskuu 2014 23:17

Tyttöleijonien MM-urakka päättyi voitokkaasti - Ruotsi nurin hurjan tulituksen jälkeen

Kirjoittanut
Marjut Klemolan jatkoaikaosuma varmisti Suomelle viidennen sijan. Marjut Klemolan jatkoaikaosuma varmisti Suomelle viidennen sijan. HHOF-IIHF Images // Mika Kylmäniemi

Suomi voitti Ruotsin maalein 3-2 alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen ottelussa sijoista 5-6 lauantai-iltana. Ottelun ratkaisu saatiin vasta jatkoajalla.

Suomi laukoi ottelussa peräti 57 kertaa kohti Ruotsin maalia. Voittomaali saatiin kuitenkin vasta jatkoajalla, kun puolustaja Marjut Klemola iski ratkaisun.

Suomen muut maalit merkittiin Emma Nuutiselle ja Sanni Hakalalle. Nuutinen palkittiin ottelun parhaana suomalaispelaajana.

Suomen maalilla Kati Asikainen torjui 18 kiekkoa.

- Ansaittu voitto, hallittiin peliä ja luotiin paljon maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ontui. Onneksi saatiin jatkoajalla voittoon tarvittava osuma! Turnaus on aina hyvä päättää voittoon, vaikka sijoitus ei ollutkaan se mitä lähdettiin hakemaan, joukkueenjohtaja Hanne Sikiö sanoi.

Suomen sijoitus MM-turnauksessa oli viides. Ruotsi sijoittui kuudenneksi.

Tyttöjen maailmanmestaruudesta on pelattu nyt seitsemän kertaa. Suomi on voittanut kisoista yhden mitalin (pronssia 2011) ja sijoittunut peräti viisi kertaa viidenneksi (2009, 2010, 2012, 2013, 2014). Historian ensimmäisessä N18-turnauksessa vuonna 2008 Suomi oli kuudes.