×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 26132

maanantai, 31 joulukuu 2012 13:36

Tyttöleijonat: Kotikisoissa kaikki on helpompaa

Kirjoittanut
Tyttöleijonat Ollikainen ja Nuutinen viihtyvät MM-kisoissa Tyttöleijonat Ollikainen ja Nuutinen viihtyvät MM-kisoissa Sari Tuunainen

Tyttöleijonat viettävät uuden vuoden aattoa leppoisan välipäivän merkeissä. Joukkueen hyökkääjät Suvi Ollikainen ja Emma Nuutinen summasivat kisatunnelmaa ja kahta ensimmäistä ottelua Leijonat.fi:lle.

Sekä Kuortaneen Team Oriflamen pelaaja Ollikainen että Espoon Bluesia edustava Nuutinen ovat kokeneet MM-kisat jo aiemmin. Molemmat olivat mukana vuosi sitten Tshekeissä järjestetyssä turnauksessa ja tytöistä vanhempi Ollikainen oli jo kaksi vuotta sitten voittamassa MM-pronssia Ruotsissa, Suomen toistaiseksi ainoaa tyttöjen MM-mitalia. Kotikisoja tytöt pitävät vierasturnauksia helpompina.

- Kotikisoissa kaikki on jotenkin helpompaa ja voi keskittyä vain siihen olennaiseen. Voi esimerkiksi syödä, mitä haluaa. Viime kisoissa Tshekeissä aika monella oli mahatauti. Meidän piti juoda siellä pullovettä, mutta tarjolla ollut mehu oli sekoitettu siihen normiveteen. Nyt on myös helppoa, kun tuntee paikat, pohtivat kapteeni Ollikainen ja maalitykki Nuutinen.

Kisafiilis on syttynyt

Molemmilla pelaajilla kisafiilis on korkealla. MM-kisatunnelma on syttynyt pienistä asioista ja joukkuehenki on kohdallaan.

- Se on hienoa, että MM-kisoissa pelataan oikea kisapaita päällä ja siinä ottelun alussa on enemmän kaikkia seremonioita, mietti kapteeni Ollikainen. - Mulle se kisafiilis tulee jo siitä, kun näkee muut joukkueet, totesi puolestaan Nuutinen.

- Joukkue on tullut paljon tiiviimmäksi ennakkoleirin ja tässä turnauksen aikana. Ollaan opittu tuntemaan toisemme paljon paremmin, kapteeni summaa.

Kovatasoinen turnaus

Kaksi ensimmäistä ottelua ovat näyttäneet turnauksen tason.

- Erot maiden välillä on tasoittuneet. Kanada ja Jenkit eivät ole enää niin hallitsevia. Myös esimerkiksi Saksa on ollut entistä parempi ja mitä on kuultu Unkarista ja heidän peleistään, niin se on myös tosi hyvä joukkue, tytöt kertovat.

Suomen ensimmäinen peli päättyi viimehetken voittoon Saksasta. Ratkaisuhetkestä on piirtynyt selkeä muistijälki ottelun ratkaisumaalin tehneelle Nuutiselle.

- Olo oli tosi helpottunut, kun se maali tuli sieltä. Meillä oli ollut siinä paljon paikkoja, huokaisee Emma.

Myös eilinen peli Kanadaa vastaan on vielä tuoreesti mielessä.

- Kanada pelaa joukkueena paremmin yhteen ja niillä on kova liike. Ne on kaikki tosi hyviä luistelijoita, molemmat hyökkääjät summasivat Kanadan eilisen paremmuuden.

Heinolan hallin kotiyleisölle kiitosta

Järjestelyt kisoissa on Tyttöleijonien näkökulmasta sujuneet hyvin. Ainoa ihmetys oli pukukopin pienuus Heinolassa, kun siirtyminen pelihalliin tapahtui Vierumäen kotoisasta ja tilavasta Leijonaluolasta. Muiden maiden pelaajien kommentteja kisajärjestelyistä ei ole kantautunut suomalaispelaajien korviin.

Edellisissä MM-kisoissa Tshekeissä viimeisessä ottelussa emäntämaata vastaan oli yleisöä tyttöjen muistin mukaan jopa 4000. Vaikka Heinolan hallissa ei noihin lukuihin olla päästy, niin pelien tunnelmasta Heinolan hallin noin 800-päinen yleisö saa tytöiltä runsaasti kiitosta.

- Meidän peleissä on ollut paljon kannustajia. Jäällä ollessa sitä ei huomaa, mutta yleisön huokaukset kuuluvat vaihtopenkille. Yleisö tuo lisätsemppiä, tytöt selittävät vuorotellen.

Yleisössä on ollut runsaasti pelaajien sukulaisia ja tuttavia. Edellisen pelin kannustuskilpailun voiton vei Nuutisen ja Ollikaisen pelikaverin Kilposen nimikkojoukkue ”Team Anna Kilponen”, joka koostui pääasiassa hänen sukulaisistaan.

Mitalin tavoittelu jatkuu

MM-kisat ovat alle 18-vuotiaille tytöille myös ainoa turnaus, jossa he pelaavat kauempaa tulevia USA:ta ja Kanadaa vastaan. Seuraava vastus Unkari, on vielä noitakin tuntemattomampi vastustaja, sillä MM-kisojen ensikertalaista vastaan Suomi ei ole koskaan jäälle luistellut. Unkarin kaato onkin seuraavaksi tyttöjen tavoitteena heti vuoden 2013 ensimmäisenä päivänä.

Kuten mainittua, joukkueen kapteenilla Ollikaisella on jo MM-tasolta pronssimitali vuodelta 2011. Kysyttäessä, että aikooko hän näissä kisoissa saada jälleen mitalin Ollikainen vastaa vakuuttavasti: ”Niin olisi tarkoitus!”