×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 7931

maanantai, 31 joulukuu 2012 13:00

Tyttöjen MM-kisoissa välipäivä: ”Vedetään happea ja rentoudutaan”

Kirjoittanut
Tyttöjen MM-kisoissa välipäivä: ”Vedetään happea ja rentoudutaan” Marko Hannula

Maanantai on tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa vapaa otteluista. Suomen joukkue käyttää päivän rentoutumiseen ja yhteiseen uudenvuoden vastaanottoon.

Tyttöleijonat ovat ehtineet tahkota MM-kotikisoissaan kaksi ottelua. Avausottelussa Saksa kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen ja toisessa ottelussa Kanada vei voiton suomalaisten väkevästä taistelusta huolimatta. Uudenvuodenaatto on turnauksessa välipäivä ja pelaamisen sijasta joukkueet viettävät vuodenvaihdetta kukin tavallaan.
Leijonien ohjelmassa on maanantaina sekä vapaa-aikaa, että ohjattua ohjelmaa. Usein melko suljettuun joukkueyhteisöön pääsevät mukaan vuodenvaihteessa myös kotijoukot.

- Ensin vähän jumpataan joukkueen kanssa ja ollaan jäällä yhdessä noin tunnin verran. Jäiden jälkeen olemme rauhoittaneet ajan niin, että ne pelaajat joille perhettä tai sukulaisia on tulossa voivat viettää aikaa heidän kanssaan. TV:stä tulee myös 20-vuotiaiden Leijonien ottelu Ruotsia vastaan ja sitäkin varmaan haluaa moni seurata, päävalmentaja Juuso Toivola kertaa.


Vuoden vaihtumisen joukkue kohtaa niin ikään yhdessä lähimmäisten ja joukkueen kanssa.

- Olemme varanneet meille oman tilan ja aloitamme kuudelta uudenvuoden vastaanoton yhdessä joukkueen ja perheiden kanssa.


Vuoden vaihtaminen uuteen kisojen merkeissä on suurelle osalle joukkueesta jo tuttua kauraa.

- Voisi melkein kysyä onko muita vaihtoehtoja juhlia uuttavuotta? Ainakin viimeiset viisi vuodenvaihdetta ovat kuluneet jäähalleilla tai erilaisilla turnausmatkoilla. Keskitytään me nyt MM-kisoihin ja jos turnauksen jälkeen meillä on mitalit kaulassa, niin ammutaan vaikka omat raketit silloin, Toivola naureskelee.


Päävalmentaja uskoo välipäivän osuneen Leijonien kannalta hyvään saumaan. Lepo tuo kaivatun hengähdystauon ja tuo uutta virtaa joukkueen otteisiin.

- On oikein hyvä päästä vetämään tämä päivä happea. Nyt rentoudutaan ja aletaan pikkuhiljaa siirtämään ajatuksia kohti tiistaita ja Unkari-ottelua. Siellä meitä odottaa jälleen jännittävä kamppailu, päävalmentaja summaa.


Suomi kohtaa Unkarin tiistaina Heinolassa klo 17.30 alkaen.