×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 26132

sunnuntai, 30 joulukuu 2012 21:42

N18 MM: Venäjä väänsi voiton Ruotsista

Kirjoittanut
N18 MM: Venäjä väänsi voiton Ruotsista Marko Hannula

Ruotsin ja Venäjän välisestä ottelusta muodostui todellinen trilleri. Ruotsi menetti ottelun loppuminuuteilla kahden maalin johtonsa ja Venäjä jatkoi hurmostaan myös jatkoerässä ja vei voiton lukemin 5-4.

Ruotsi rakensi hyviä maalipaikkoja ottelun alkuhetkistä lähtien. Kiekko oli maalissa ensimmäisen kerran ajassa 6:08, kun Linnea Hedin survoi kiekon maalinedustalta sisään. Maali syntyi Ruotsin pelatessa yhden ylivoimalla.

Ruotsin toinen maali oli upeasti rakennettu. Kiekko pyöräytettiin maalin takaa tekopaikkoihin. Maali kirjattiin Elin Johanssonille.

Vajaa viisi minuuttia ennen erän loppua Venäjän Yelena Dergachyova kavensi hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Punapaidat saivat maalista lisää virtaa, mutta painostus ei tuonut lisämaaleja.

Toisen erän alussa Venäjä sai jälleen hurjan pyörityksen päälle Ruotsin maalille, mutta maali varjeltui Maria Ombergin toimiessa viimeisenä lukkona.

Tasoihin Venäjä nousi tasavajaalla pelattaessa, kun vastaiskun päätteeksi Valeria Pavlova pelasi Diana Bulatovan maalivahdin kanssa vastakkain, eikä venäläinen erehtynyt.

Ruotsi otti maalin seurauksena aikalisän ja tuli jäälle sisuuntuneena. Venäjän rangaistus loppui myöhemmin ja Ruotsi kuittasi saman tien Venäjän osuman, juuri lyhyen ylivoimansa päätyttyä. 3-2 -johto-osumasta vastasi Malin Axelsson. Näissä lukemissa lähdettiin viimeiseen erään.

Ruotsi siirtyi kahden maalin johtoon kolmannen erän alussa, kun Elin Johansson ajoi väkisin maalille.

Venäjä teki upean nousun pelin lopussa. Se nousi maalin päähän noin kaksi ja puoli minuuttia ennen pelin loppua Yekaterina Nikolayevan osuessa ja tasoihin minuutti myöhemmin Anna Shokhinan toimesta. Ottelussa mentiin jatkoerään.

Puoli minuuttia ennen jatkoerän loppua riemu repesi Venäjän leirissä. Yelena Dergachyova ohjasi ilmasta voittomaalin.