×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 26132

sunnuntai, 30 joulukuu 2012 17:33

N18 MM: Unkari voitti Saksan jatkoerässä

Kirjoittanut
N18 MM: Unkari voitti Saksan jatkoerässä Marko Hannula

Saksa ja Unkari kohtasivat A-lohkon toisessa ottelussa Vierumäellä. Ottelu oli äärimmäisen jännittävä ja ratkaisu venyi jatkoerään. Siinä ottelun tähdeksi nousi Unkarin hyökkääjä Alexandra Huszak.

Ottelun alku meni tasaisissa merkeissä. Saksa sai otteen pelistä kahden ylivoiman aikana ja rakensi ensimmäisen erän loppupuoliskolla myös vahvoja hyökkäyksiä tasakentällisin. Avausmaali syntyi 15 minuutin kohdalla. Saksan kapteeni Michelle Lubbert löytyi maalinedustalta ja pisti kiekon ohi Unkarin maalivahdin.

Maalin jälkeen Saksa sortui jäähyilyyn ja Unkari pääsi hakemaan tasoitusta jopa kahden naisen ylivoimallakin. Maali jäi kuitenkin tekemättä.

Ensi kertaa MM-tasolla pelaava Unkari tasoitti 1-1:een, kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia. Ylivoimaosuman viimeisteli Bernadett Nemeth. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa myös lisäosumiin, mutta enempää maaleja ei toisessa erässä nähty.

Kolmannen erän alku oli jäähyjen sävyttämä. Erä eteni tasaisen vauhdikkaana ja molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat varmoin ottein. Hyvistä maalipaikoista huolimatta ottelu venyi jatkoerään.

Jatkoerän ratkaisijaksi nousi Unkarin parhaana palkittu Alexandra Huszak. Ottelun tähti itki onnesta vielä jäältä päästyäänkin.

- Oli vaikea voitto. Kun näin kiekon menevän maaliin, aloin itkeä ja tunsin ylpeyttä joukkueestamme, kertoi Huszak.

- Meillä on nuori joukkue ja halusimme säilyttää paikan tällä tasolla. Teimme jo sen ja tämän jälkeen katsomme, miten pitkälle voimme päästä, hän jatkoi.