×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 7931

lauantai, 29 joulukuu 2012 07:46

Tyttöleijonat valmiina kotikisoihin: ”Joukkue on pirteä ja vapautunut”

Kirjoittanut
Tyttöleijonat valmiina kotikisoihin: ”Joukkue on pirteä ja vapautunut” SJL arkistokuva

Suomi kohtaa tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisojen avausottelussaan tänään Saksan. Avausvastustajan vahvuudet ovat tiedossa ja päävalmentaja Juuso Toivola vakuuttaa Suomen joukkueen olevan valmiina Saksa-kohtaamiseen.

Tyttöjen MM-kotikisat luistellaan käyntiin tänään, kun vastaan asettuu Saksa. Maa on tullut viime vuosina tutuksi kärkimaiden kiusaajana. Saksan mitalitili on vielä tyttöjen MM-kisahistoriassa avaamatta, mutta kaksi saavutettua neljättä sijaa ovat tulevaisuuden kannalta rohkaisevia tuloksia. Päävalmentaja Toivola muistelee avausottelun alla joukkueiden edellistä kohtaamista.


- Luvassa on varmasti täysin erilainen ottelu, kuin mitä harjoituspelimme Tshekkiä vastaan oli. Saksa on omalla tavallaan hankala vastustaja. Voitimme heidät marraskuussa 3-0 ja siitä voitosta olisi otettava nyt kaikki positiivinen hyöty irti, mitä voimme saada, Toivola summaa.


Myös Saksan vahvuudet ovat Toivolalla tuoreessa muistissa.


- Emme saa päästää Saksaa vastaiskuihin tai ylivoimahyökkäyksiin. Niissä Saksa on vaarallinen ja myös siksi vaikea vastustaja.


Joukkueen valmiustilan suhteen Toivola on luottavainen. Henki joukkueen sisällä on vahva ja energinen.


- Joukkue oli jäällä todella pirteä ja vapautunut. Koko valmistautumisprosessi on edennyt hyvin ja joukkueesta on huokunut ilo ja tekemisen meininki. Sama tilanne on ollut johtoryhmässä. Joukkueen yhteisenä kantavana teemana on ollut ”Kaikki on mahdollista” ja sitä me lähdemme yhdessä toteuttamaan, leijonaluotsi toteaa.


Saksa-Suomi Heinolassa klo 15.30