×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 7931

perjantai, 28 joulukuu 2012 20:25

Tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisat käyntiin lauantaina

Kirjoittanut

Avajaispäivänä nähdään sekä Heinolassa että Vierumäellä kaksi ottelua. Suomi avaa MM-kotikisansa Heinolassa klo 15.30 alkavassa ottelussa Saksaa vastaan.

MM-kisojen avausottelussa Heinolassa kohtaavat Ruotsi ja Tshekki. Tuore osoitus Tshekin vaarallisuudesta nähtiin torstaina, kun joukkue päihitti tyttöleijonat harjoitusottelussa maalein 3-1. Viime vuoden tyttöjen MM-turnauksessa Ruotsi juhli pronssia ja Tshekki sijoittui kuudenneksi hävittyään sijoitusottelussa Suomelle.  


Heinolan päivän toisessa ottelussa tyttöleijonat ottavat mittaa Saksan joukkueesta. Saksan aliarvioimiseen ei Suomella ole varaa, sillä vaatimattomasta harrastajamäärästä huolimatta maa on pysytellyt tiukasti kärjen tuntumassa aiemmissa tyttöjen MM-kisoissa. Viime vuoden MM-turnauksessa Saksa onnistui raivaamaan tiensä pronssiotteluun, jossa se hävisi Ruotsille lukemin 1-4.

Vierumäellä nähdään suurmaita sekä kisojen ensikertalainen

Vierumäen ensimmäisessä ottelussa kohtaavat USA ja Venäjä. Kolme maailmanmestaruutta viidestä mahdollisesta tililleen saalistanut USA on kiistatta yksi tyttökiekon valtaapitävistä maista. Venäjän paras saavutus tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisoista on seitsemäs sija. Siihen venäläiset ovat yltäneet kahdesti, ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja toistamiseen viime vuoden MM-kisoissa. 


Lauantain neljäs ja samalla avauspäivän viimeinen ottelu käydään Kanadan ja Unkarin välillä. Viime vuoden MM-finaalissa USA:n maalein 3-0 kaatanut Kanada on ottelun selkeä ennakkosuosikki ensi kertaa tyttöjen MM-kisoissa esiintyvää Unkaria vastaan.

 

Ottelut lauantaina 29.12.2012

12:00 Ruotsi–Tšekki, Heinola
14:00 USA–Venäjä, Vierumäki
15:30 Saksa–Suomi, Heinola
17:30 Kanada–Unkari, Vierumäki

MM-kisojen koko otteluohjelman näet täältä.