perjantai, 28 joulukuu 2012 00:00

Kiira Laine torjuu kotikisoissa

Kirjoittanut
Kiira Laine Kiira Laine Pasi Mennander

Kuudennet alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkoilun maailmanmestaruuskisat järjestetään vuodenvaihteessa Suomessa. Suomen joukkueen maalissa torjuu HPK:n kasvatti Kiira ”Kirppu” Laine, joka on HPK:n naisten joukkueessa saavuttanut sekä SM-pronssimitalin että seurajoukkueiden EM-pronssin.

Suomen joukkueessa on sekä edellisissä MM-kisoissa pelanneita tyttöjä että uusia kasvoja, kuten Laine. ”Suomen joukkue on taisteleva, luja ja ratkaisukeskeinen”, Laine kuvailee.

Kiira Laineen tavoite jääkiekossa on kirkastaa SM-mitali kullaksi sekä päästä pelaamaan olympialaisiin. Esikuvakseen Laine mainitsee Miikka Kiprusoffin. ”Jääkiekko tuntuu siltä omalta jutulta, ja sen parissa on hauska viettää aikaa”, Laine kertoo. Parhaita kiekkomuistoja ovat ensimmäiset harjoitukset poikien kanssa ja ensimmäinen nollapeli SM-sarjassa.

Laine opiskelee Hämeenlinnan lyseon lukiossa, ja koulukirjojen ohessa hän lueskelee Harry Pottereita. Laineen toiveammatti ei ole kuitenkaan velho, eikä kiekkoilijakaan, vaan palomies. ”Ei tarvii olla paras, riittää kun on muita parempi”, on Kirpun motto.