×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 26096

tiistai, 04 joulukuu 2012 15:14

Nälkä! Mitalia vähempi ei riitä

Kirjoittanut

Tyttöjen kotikisoissa mouruaa nälkäinen leijonapentue. Tavoite on selvä: MM-kisoissa on tultava mitali, vähempi ei riitä. Eveliina Suonpää ja Vilma Tanskanen pursuavat peli-intoa kisojen kynnyksellä Leijona-lounaalla.

– Meillä on nälkä, ja me halutaan se mitali, Suonpää uhkuu.

– Tekemisen taso on ollut tänä vuonna tosi hyvä. Yksilöt haluavat sitä ja tekevät töitä sen eteen. Se näkyy joukkueessa, Tanskanen jatkaa.

Hyökkääjä Tanskanen pelasi jo viime vuoden MM-kisoissa, kun Suomi sijoittui viidenneksi. Maalivahti Suonpää on ensikertalainen MM-kisoissa.

Tyttöleijonat pelasi kauden alussa Rovaniemellä kaksi ottelua Ruotsia vastaan. Vaikka ottelut hävittiin, jäi kokemuksesta hyvä maku.

– Rovaniemellä oli paljon kannustajia, 600–700 katsojaa. Kun siellä huudettiin Suomea, niin siitä tuli ihan huikea fiilis, ja me toivomme sitä myös tänne kotikisoihin, Suonpää muistelee.

Myös Tanskanen toivoo, että mahdollisimman moni kannustaja löytää ottelupaikoille Heinolaan ja Vierumäelle.

Hikeä ja mustelmia luvassa

Molemmat tytöt edustavat Team Oriflamea ja opiskelevat Kuortaneen urheilulukiossa. Suomen joukkueessa on yhdeksän Oriflamen pelaajaa. Suonpää kertoo, että pelaamista maajoukkueessa helpottaa, kun pelikaverit ja kuviot ovat tuttuja.

Kuortaneelle muuttaneen nuoren arki muuttuu, kun perhe jää kotipaikkakunnalle. Jääkiekko tytön lajina voi herättää epäilyksiä. Suonpää myöntää, että aloittaessaan jääkiekon ihan pienenä perheessä epäiltiin, onko laji nyt ihan oikea.

– Nyt tulee kaikki tuki, varsinkin kun asuu yksin Kuortaneella, tuki on vain kasvanut. Oma arvostus perhettä kohtaan on myös kasvanut tosi paljon, hän jatkaa.

– Minun perheessäni on annettu täysi tuki tämän lajin suhteen. Se on antanut paljon voimia heikkoina hetkinä. Myös ihmisenä kehittyminen on ollut iso juttu näiden puolentoista vuoden aikana, Tanskanen kiittelee.  

– Nyt kestää vähän kovempaakin palautetta, Suonpää täydentää.

Tytöillä on lyhyt neljän päivän joululoma, jonka he viettävät perheen parissa kotona. Sitten onkin jo turnaus edessä. Turnauksiin valmistautuminen ei jää viime tippaan. Kuortaneella harjoitusmäärät lisääntyivät huomattavasti entiseen nähden, ja harjoittelun laatu on parantunut tytöt kertovat.

– Päivittäinen tekeminen ei muutu, jos se on hyvällä tasolla, Tanskanen sanoo.

– Niin kuin Juuso sanoi, menetys tehdään historiassa. Me ollaan nyt tehty sitä pitkin kautta, Suonpää jatkaa.

Valmentaja Juuso Toivola peesailee kaksikkoa Leijona-lounaalla.

– Nyt on hyvä nippu kasassa, tämä on loistava mahdollisuus. Vaikka USA:lla ja Kanadalla on vahvat joukkueet, me tulemme voittamaan yhden ottelun kerrallaan. Hiki ja mustelmia tulee, Toivola ennustaa.