lauantai, 01 heinäkuu 2017 09:30

Suomi vs. USA – Tilastovertailu ennen finaalia

Kirjoittanut Toimitus

Tänään klo 21 rullakiekon MM-finaalissa vastakkain asettuvat Suomi ja USA. Maat kohtaavat tämän vuoden MM-turnauksessa nyt ensimmäistä kertaa, joten ainoa vertailu maiden välillä on toistaiseksi mahdollinen tilastojen valossa.

 

Suomi on ennen finaalia turnauksen tehokkain joukkue maalinteon näkökulmasta: 35 maalia 120 laukauksesta maalia kohtaan antaa tehoprosentiksi 29,17. USA on prosenteilla 23,08 tämän tilaston neljännellä sijalla, se on onnistunut maalinteossa kaksi kertaa Suomea vähemmän, mutta laukauksia kohti maalia on kertynyt jo 143.

Suomella on turnauksen tehokkain ylivoima, USA taas on mielenkiintoisesti onnistunut pitämään oman maalinsa koskemattomana ollessaan alivoimalla.

Rangaistusaition penkkiä Suomen huominen vastustaja on kuluttanut 19 1,5 minuutin jäähyn verran, mikä on huomattavasti Suomea enemmän. Rullaleijonat ovat istuneet jäähyllä tähän mennessä 13 kertaa.

Maalivahtitilastoissa USA on turnauksen ykkössijalla, torjuntaprosentti on 86,84% kun Suomella se on 80.00%.

Näihin ja muihin tilastoihin voit tutustua tarkemmin täällä.


IIHF:n Live Stream-palvelu Rullakiekon MM-kisojen verkkosivuilla välittää kotikatsomoihin yhteensä 25 Rullakiekon MM-kisojen ottelua, kaikki pääsarjan ottelut ja I divisioonan mitalipelit.

Fanseat-palvelu näyttää kaikki ottelut kummastakin sarjasta englanniksi selostettuna osoitteessa www.fanseat.com

Suomessa kisat näkyvät myös Elisa Viihde Sport -kanavilta ja kaikki Suomen pelit sekä finaali lähetetään suomeksi selostettuna, selostajana toimii Markku Silvennoinen. Uudet asiakkaat saavat Elisa Viihde -sovelluksen + Sport-kanavat käyttöön maksuttomalla kokeilukuukaudella - lisätiedot tämän linkin kautta. 

Rullakiekon MM-kisojen verkkosivut löytyvät tämän linkin takaa.