keskiviikko, 20 toukokuu 2015 12:00

Rullakiekon MM-kisat // Q&A – Sasu Hovi vastaa

Kirjoittanut
Sasu Hovi Rullaleijonien maalilla kesällä 2014. Sasu Hovi Rullaleijonien maalilla kesällä 2014. IIHF

Leijonat-toimitus kysyi kahdelta tunnetulta rullakiekkoilijalta rullakiekosta. Lue alta Suomelle rullakiekon maailmanmestaruuden kesällä 2014 torjuneen Sasu Hovin vastaukset.

 

Mikä on rullakiekon ”suola”?
- Laji on nopea, siinä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pelaajilta vaaditaan lajiosaamista ja fysiikkaa, ja kun pelataan tosissaan, on rullakiekko urheiluviihdettä parhaimmillaan.

Oma rullakiekkohistoriasi – kuinka tulit lähteneeksi mukaan?
- Aloitin rullakiekon 16-17 -vuotiaana junnuna. Olin treenihullu ja halusin treenata kovaa myös kesällä.

Miksi suosittelet rullakiekkoa kesälajiksi?
- Rullakiekko on paras kesätreenimuoto kiekkoilijalle. Muihin palloilusarjoihin ei voi hypätä vain kesäksi mukaan, eli jos haluaa pelata tosissaan hönstän sijaan antaa rullakiekko tähän mahdollisuuden, myös maalivahdeille.

Paras rullakiekkomuisto?
- Kyllä MM-kulta on ykkösenä mielessä. Olin kiertänyt jo parit MM-kisat ja aiemmin tuntui, että maailmanmestaruus on mahdoton tavoite. Viime kesänä vaan palaset sitten loksahtivat kohdilleen. Toki myös SM-kullat Pahalammen joukkueessa ovat olleet hienoja kokemuksia. Rullakiekon SM-mitaleita ei voiteta läpsyttelemällä, vaan pelaamalla.

Miksi Tampereen MM-kotikisoihin kannattaa tulla paikan päälle?
- MM-kisoissa taso on kova ja mukana on taitavia yksilöitä. Luvassa on tiukkoja pelejä ja takuuvarmaa viihdettä.

2015 Rullakiekon MM-kisat pelataan Tampereella 5.-11. heinäkuuta. Edulliset pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa, myyntipisteissä ja R-kioskeissa ympäri maan. Turnausaikana pääsylippuja saa myös Hakametsän lipunmyyntipisteestä, joka avautuu ottelupäivinätuntia ennen ensimmäisen ottelun alkua.